avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3759
EURO
35,0031
ALTIN
2.326,03
BIST
9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Milli Görüş’ün duayen isimlerinden Osman Yumakoğulları toprağa verildi

Milli Görüş’ün duayen isimlerinden Osman Yumakoğlu, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Milli Görüş’ün duayen isimlerinden Osman Yumakoğulları toprağa verildi
A+
A-

Milli görüş hareketinin duayen isimlerinden, Avrupa Milli Görüş Teşkilatları (AMGT) Kurucu Başkanı, eski milletvekili ve Saadet Partisi eski İstanbul İl Başkanı Osman Yumakoğulları, uzun süredir yaşam mücadelesi verdiği hastanede hakka yürüdü. Yumakoğlu’nun cenaze programı ise henüz belli olmadı.

BİTKİSEL HAYATTAYDI
Geçtiğimiz yıl hastanede kalbi duran Yumakoğulları yoğun bakıma alınmış ve bilinci kapalıydı. Yumakoğulları, hastaneye kaldırılırken oksijen verilmemesi sonucu beyni zarar görmüş ve bu sebeple bitkisel hayata girmişti.

TOPRAĞA VERİLDİ
Yumakoğulları için Fatih Camisinde ikindi vakti düzenlenen törende, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran cenaze namazı kıldırdı. Törende, Yumakoğulları‘nın oğlu Ali Yumakoğulları, taziyeleri kabul etti.

Cenazeye, Yumakoğulları’nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile çok sayıda protokol mensubu da hazır bulundu. Osman Yumakoğulları’nın cenazesi kılınan namazın ardından, Merkezefendi Kabristanlığında toprağa verildi.

osman_yumakogullari_tedavi

“4,5 AYDIR YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORDU”
Basın mensuplarına açıklama yapan Ali Yumakoğulları, babasının 2011’den beri birçok rahatsızlıkla mücadele ettiğini belirterek, 29 Ekim’de kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını söyledi.
Babasının 4,5 aya yakın yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Ali Yumakoğulları, “Dün yare kavuştu. Bu şekilde inanıyoruz. Rabbim yaptığı hizmetleri kabul eylesin. Allah rızası için yıllarını, ömrünü verdi. Bunca insan da buna inanıyor. Yurt içinden ve dışından cenazeye gelenlere, bu dava için ter döken, emek verenlerden Allah razı olsun” dedi.

milli_gorusun_duayen_ismi_topraga_verildi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman da, Yumakoğulları‘nın 49 yıllık dava arkadaşı olduğunu dile getirerek, “Pırıl pırıl bir insan. Derin izler bırakarak rahmetli oldu. Hüküm Allah’ın. Osman beyin büyük hizmetleri var. O benim bir kardeşimdi. Hepimizin başı sağ olsun. Ailesine başsağlığı diliyorum. Sabır diliyorum” diye konuştu.

Mehmet Atalay da, dava adamı Yumakoğulları‘nın hoş görülü, sevgi ve muhabbet dolu olduğunu, kimseyi kırmadığını ifade etti. Bu kadar mücadele dolu, azim ve gayretle geçmiş bir süreçte bütün gerilimlere rağmen hep sakin ve dava adamı olarak kalmayı başaran Yumakoğulları’nı bir ağabey olarak 1990’lı yıllardan beri yakinen tanıdığını belirten Atalay, “Almanya’ya turnuvaya gittiğimizde tanışmıştık. O günden bu yana dostluğumuz vardı. Çok büyük izler bıraktı. Rahmetli Başbakanımız Erbakan bir dava adamı idiyse, onun davasının en önemli adamlarından biriydi. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

yumakogullari erbakan

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yumakoğulları‘nın kadim dostu, aynı zamanda da sınıf arkadaşı olduğunu belirterek, “Siyasette beraber olduğumuz kıymetli, çalışkan, vefakar bir insan. Çok hizmet verdi. Ülkenin hak ettiği yere gelmesi konusunda mücadele verdi. Sadece Türkiye’de değil yurt dışında da. Geride güzel izler bıraktı. Son dönemlerde rahatsızlığı arttı. Cenazeler bir anlamda da dua vesilesidir. Bugün tüm insanlığın duaya muhtaç olduğu bir asırda yaşamaktayız. İnsanlığın öldüğü ve insani değerlerin yok edildiği bir dönemde en büyük gücümüz duadır. Rabbimiz öyle buyuruyor. Kendisine rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Osman Yumakoğulları kimdir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.