avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Mevlüt Çavuşoğlu skandal haritayı Pompeo’ya sordu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda yer alan Türkiye haritasının ortadan ikiye bölünmüş bir şekilde göstermesi olay oldu. ABD’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pompeo ile bu konuyu konuştuklarını söyledi ve ekledi: “Teknik ama vahim bir hata.”

Mevlüt Çavuşoğlu skandal haritayı Pompeo’ya sordu
07.02.2019
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter’dan Venezuela muhalif lideri Guaido’ya destek veren ülkelerin haritada gösterildiği bir video paylaştı. Videoda Türkiye haritasının ortadan bölünmüş olarak gösterilmesi tepkilere neden oldu.

Başta DEAŞ Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanları Toplantısı olmak üzere ABD başkenti Washington’daki temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, öğle yemeğine Pompeo ile yan yana oturduklarını ve bu konu dahil birçok konuyu ele aldıklarını belirtti. 

Çavuşoğlu, “Bahsettiğiniz o haritada sadece Türkiye ile ilgili değil başka ülkelerle ilgili de çok ciddi hatalar yapılmış. Dışişleri Bakanlığı bize yazılı bir şekilde geri dönerek o haritadaki diğer ülkelerle ilgili hataları bildirmişler. Tabii ki biz bu haritayı görünce tepki gösterdik arkadaşlarımız hemen devreye girdiler.” diye konuştu. 

Bakan Çavuşoğlu ayrıca haritadaki hatayı “teknik ama vahim bir hata” olarak niteledi. 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.