avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3379
EURO
35,1346
ALTIN
2.240,65
BIST
8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’daki Atatürkçülerin sözcüsü Mustafa Cingöz: Kılıçdaroğlu sülük gibi CHP’ye yapıştı gitmek bilmiyor!

Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) eski Başkanı ve Hollanda Türkleri Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Cingöz, CHP’yi yerden yere vuran çarpıcı açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Cingöz, AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne konuştu.

Hollanda’daki Atatürkçülerin sözcüsü Mustafa Cingöz: Kılıçdaroğlu sülük gibi CHP’ye yapıştı gitmek bilmiyor!

Mustafa Cingöz, İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in katıldığı CHP’nin Rotterdam’daki bir toplantısında açık açık Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığından gitmesi gerektiğini ifade ederek gündem yaratmıştı.

AVRUPA TÜRK GAZETESİ yazarlarından gazeteci Oğuzhan Kılıç‘a görüşlerini aktaran Hollanda’nın önde gelen Atatürkçü kanaat önderi Mustafa Cingöz, gündem yaratan çarpıcı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“CHP’NİN TOPLANTISINDA HDP’LİLER ÇOĞUNLUKTA”
‘Yeni CHP’nin Atatürk’le ilgisi kalmadığını anlatan Mustafa Cingöz, “Geçenlerde CHP Hollanda birliği adı altında çok düşük katılımlı bir toplantı Rotterdam’da yapıldı. Burada görük ki; CHP Hollanda Birliği adlı oluşum Altı ok’a sahip değil. Yeni CHP’nin bir toplantısında HDP’liler çoğunlukta idi. Bu CHP’nin Atatürk’le ilgisi kalmadı. Bu türden gelişmeler partiden insanları soğutuyor. Gerçek CHP’lileri CHP’den soğuttular.” dedi.

“KILIÇDAROĞLU BİR PROJE’DİR, BUNU ONUR ÖYMEN KANITLADI”
Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet değerleriyle ilgisinin olmadığını savunan Cingöz, şu değerlendirmelerde bulundu; “Kılıçdaroğlu sülük gibi CHP’ye yapıştı, gitmek bilmiyor. Ne kadar daha seçim kaybedilecek gitmesi için. Zaten kasetle geldi, yani kendi becerisiyle gelmedi. Bu bir proje, bir operasyon. Burada FETÖ ciddi rol oynadı. Bunu, misafirimiz eski CHP vekili Onur Öymen anlatmıştır. Onur Öymen bey Hollanda Türkleri Konseyi olarak düzenlediğimiz yoğun katılımlı sempozyumda bunu detaylarıyla aktarmıştı. İktidar partisinin bu kadar hırsızlığa boğulduğu bu müsait ortamdan daha müsait bir ortam yok muhalefet için. Böyle bir ortamda bile yenemiyorsa Kılıçdaroğlu, artık çekip gitsin. Tunceli’li Kemal olur ama Dersim’li Kemal ile olmadığı resmen ortaya çıkmıştır. Oy alacağım diye popülist politikalar ve Cumhuriyet’ten ile Atatürk’ten verilen tavizler bizi hiç bir yere getirmedi. Bu ortaya çıkmıştır. Bunun için Kılıçdaroğlu çekip gitmeli.”

Atatürkçü görüşleriyle bilinen girişimci Mustafa Cingöz, Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP yönetiminin beceriksiz olduğunu ayrıca sözlerine ekledi.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.