avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

GroenLinks’in PKK’lı adayı Zihni Özdil, Reina saldırısını Hollanda’daki Türklere ve Müslümanlara bağladı

Hollanda’da 17 Mart 2017 genel seçimleri yaklaşırken Yeşil Sol Parti olarak bilinen ‘GroenLinks’in Kürt kökenli 7’inci sıra adayı Zihni Özdil, Ortaköy Reina terör saldırısının Hollanda’daki Türklerin ve Müslümanların işi olduğunu yazarak, saldırma aymazlığını gösterdi. Seçimler yaklaşırken, GroenLinks’in Türkleri nasıl hedef aldığını AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin derlediği haberde okuyacaksınız.

GroenLinks’in PKK’lı adayı Zihni Özdil, Reina saldırısını Hollanda’daki Türklere ve Müslümanlara bağladı

Türklere ve Müslümanlara karşı başlatılan karanlık propagandanın uzun kolu, İstanbul-Ortaköy’deki terör saldırısı sonrası Hollanda’ya ulaştı.

AHLAKSIZCA, REİNA TERÖR SALDIRISINI HOLLANDA TÜRKLERİNE BAĞLADI ve SUÇLADI
Reina eğlence kulübüne yapılan terörist saldırıyı Hollanda Türklerine bağlayanların başını GroenLinks (Yeşil Sol Parti) milletvekili adayı Zihni Özdil çekiyor.

TÜRK DÜŞMANLIĞINDA HİÇ EKSİLMEYEN BİR İSİM
Dev-Yol gibi silahlı aşırı-sol terör örgütleriyle ilişkili kökenini ve geçmişini övünerek anlatan Özdil sıkça tartışma programlarındaki Türk ve Müslüman karşıtı tutumlarıyla dikkat çekerken FETÖ ve PKK derneklerinin toplantılarında da konuşmacı olarak eksik olmadığı kamuoyuna daha önce yansımıştı.

TERÖRLE; DİYANET’İ, TÜRKLERİ ve MÜSLÜMANLARI BİR TUTMA AYMAZLIĞI
GroenLinks’in 7’inci sıradan milletvekili adayı gösterdiği, PKK ve FETÖ sempatizanı sözde akademisyen ve yazar Zihni Özdil, yılbaşı günü yayınladığı bir dizi twitter mesajında Diyanet’i, Hollanda Türklerini ve Müslümanları terörle ilişkilendirdi.

Yılbaşı kutlaması veya çeşitli dinlere ait kutlamalar, İslam’i gelenekte asırlardır tartışılan konular olmasına rağmen, Özdil son dönemdeki terörist saldırılardan faydalanırcasına, aynen aşırı-sağ partilerin yaptığı gibi fırsatçılık yaparak, bu saldırıları Türklere ve Müslümanlara saldırma aracına çevirdi.

Özdil, asırlardır İslam toplumunda tartışılan konuları yeni bir gelişmeymiş gibi sunarak algı-operasyonu yapmaya devam ediyor.

Hiç bir veriye dayandırmadan Hollanda Türklerinin radikalleştiğini (fundamentalist) savunan Özdil, aynı toplumun Batı karşıtı propagandanın merkezi olduğunu da söyledi.

ÖZDİL: HOLLANDA İSLAMLAŞIYOR, DERHAL ÖNLEM ALINMALI
Vatandaşların sosyal-medya’da “PKK’nın adayı” olarak nitelendirdikleri Zihni Özdil daha da ileri giderek Hollanda’nın İslamlaştığını iddia ederek derhal önlem alınması gerektiğini savundu. Özdil, Diyanet’in yılbaşı eğlencelerindeki tüketim ve eğlence çılgınlığına karşı uyaran hutbesini de gündeme taşıdı.

Zihni Özdil, “Hollanda için kaygı verici. Erdoğan Diyanet aracılığı ile Hollandalı Türkleri etkisi altına alıyor” diyerek Hollanda Türklerini ve Diyanet’i tekrar hedef göstermeye devam etti.

ÖZDİL’İN HOLLANDA TOPLUMUYLA ALAKASIZ KENDİ ÖZEL AJANDASI VAR
Özdil’in çıkışlarına sağduyulu yerli Hollandalı’larından da twitter üzerinden tepkiler çığ gibi büyüdü. Hollandalı vatandaşlar Özdil’e, “Groen Links’in kafası karışmış. Aşırı-sağcı kanadın kavramlarını kullanıyor” diye tepki gösterdiler. Bu söylemin Hollandalı ırkçı Wilders’in söylemleri ile örtüşmesinin tehlikesine işaret eden Hollandalılar, GroenLinks üzerinden Hollanda toplumuyla alakasız ve Türk düşmanlığına dayanan kendi özel ajandasını ve gündemini gerçekleştirmeye çalıştığını vurguladı.

Özdil sık sık televizyon programlarına çıkıp fırsat bulduğu her seferinde, Türklerin Hollanda’ya uyum sağlamamakta kararlı oldukları suçlamasında bulunarak, Türk aydınlarını ve Türk sivil toplum kuruluşlarını hedef yapıyor.

TOPLUMSAL BARIŞA KARŞI TAKINTILI BİRİSİ
Zihni Özdil daha önce ırkçı ve İslam düşmanı Annabel Nanninga ile birlikte fotoğraflarını yayınlayarak, toplumsal barışa ve belli dini gruplara ne kadar düşmanca bir tavır takındığını göstermişti.

Irkçı ve Türk düşmanı çıkışlarıyla bilinen Annabel Nanninga, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a televizyonda ettiği küfürlü konuşmalarıyla gündemde yer almıştı.

Zihni Özdil ve Annabel Nanninga, kaynak: twitter.

Türk kanaat önderlerini ve gazetecileri hedef yapan; Diyanet, Milli Görüş, Süleymancılar, Ülkücüler, Atatürkçüler ve tüm diğer toplumsal gruplar için bir sürü olumsuzlukları televizyon televizyon gezerek sayan Özdil, teröristbaşı Fethullah Gülen ve örgütü FETÖ ile PKK için övücü konuşuyor.

Siyasi gözlemciler aşırı-sağcı söylemlerin ve İslamofobinin GroenLinks gibi sol partilerde de bu denli yaygınlaşmış olmasını, Hollanda siyaseti için kaygı verici olduğunu ifade ediyorlar.

FETÖ ve PKK’NIN AKTİF OLDUĞU PARTİ YEŞİL SOL PARTİ’DE (GROEN LİNKS) KİMLER YOK Kİ?
Giderek kirlenen bir parti olan GroenLinks’in (Yeşil Sol Parti) PKK’lılardan sonra FETÖ’cülerinde üssü haline geldiği belirtiliyor. FETÖ’nün Hollandaca borazanı Zaman Vandaag’ın, iftiraları nedeniyle kısa süre önce mahkemelik olan ve Türkiye tarafından Fethullahçı terörist olduğu gerekçesiyle aranan, sorumlusu tetikçi sözde yazar Mehmet Cerit‘in de Yeşil Sol Parti’de siyaset yaptığı biliniyor. Türk karşıtı tutumuyla bilinen ve Türkiye’den kısa süre önce kovulan eski Avrupa Parlamentosu üyesi Joost Lagendijk’in de yine GroenLinks’te politika yaptığı ve FETÖ medyası Zaman Vandaag’ta yazdığı biliniyor.

PKK’NIN ÜSSÜNE DÖNEN YEŞİL SOL PARTİ (GROEN LİNKS) NEREYE HİZMET EDİYOR?
Yeşil Sol Parti (GroenLinks) Başkanı Femke Halsema’nın ‘PKK’nın terör örgütleri listesinden çıkartılması gerektiği’ şeklindeki önerisi geçen yıl çalkantılara yol açmıştı. Öte yandan PKK terör örgütü ele-başı Abdullah Öcalan’ın avukatı Britta Böhler yine GroenLinks’te senatörlük yapmaktadır.

TÜRKLERE DÜŞMANLIK EDEN BİR PARTİ; GROENLİNKS
GroenLinks daha önce de Gorinchem belediye meclis üyesi İlhan Tekir’i Erdoğan’a oy verdiğini açıkladığı için savunmasını dahi yapmadan partiden apar-topar ihraç etmişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.