avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupalı Türkler artık önceliğimiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İslam karşıtlığı ve kültürel ırkçılıkla mücadelede Türk toplumu yalnız değildir.” “Yurt dışındaki insanlarımız için bu konuları artık devletimizin öncelikli gündemine almış bulunuyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupalı Türkler artık önceliğimiz

Dokuzuncu Büyükelçiler Konferansı için Ankara’da bulunan büyükelçileri Beştepe Külliyesi’nde ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışı Türklere ve Avrupa’ya yönelik politika değişikliği sinyalleri verdi. İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Yurt dışında yaşayan insanlarımız için ciddi bir güvenlik tehdidine dönüşen İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı konularını artık devletimizin öncelikli gündemine almış bulunuyoruz” dedi. İlgili tüm kurumların bu süreci çok yakından takip etmesi gerektiğine dikkati çeken Erdoğan,“İslam karşıtlığı ve kültürel ırkçılıkla mücadelede Türk toplumu yalnız değildir. Aynı sorunla muhatap olan diğer Müslüman toplumlar ve göçmen gruplarla el ele verip, çok geniş bir cephede birlikte mücadele etmeliyiz. Dünyanın her yerinde ülkemize ve vatandaşlarımıza karşı şiddeti, terörü, nefreti teşvik ve tahrik eden mihraklarla kapsamlı bir hukuk, halkla ilişkiler ve sivil toplum mücadelesini yurt dışında yürütmeliyiz” diye konuştu.

SOLİNGEN’İ, NSU’YU UNUTMADIK

Birilerinin ısrarla en fazla Müslümanlara zarar veren DEAŞ’ın terörü üzerinden İslam düşmanlığı yaptığını dile getiren Erdoğan, ekonomik ve siyasi sorunları çözmekte başarısız olan kimi Batılı siyasetçilerin can simidi gibi bu istismara sarıldığını belirtti. Erdoğan, “Bunun da etkisiyle Avrupalı insanlarımızın ibadethanelerine, iş yerlerine, kurumlarına yönelik saldırıların arttığına şahit oluyoruz. Bunun adı ateşle oynamaktır. Batı’da yükselen kültürel ırkçılık, altını çiziyorum, bu ülkelerdeki Müslüman azınlığın güvenliği hususunda endişelerimizi ciddi olarak artırmaktadır. Sadece yurt dışında yaşayan 6 milyon vatandaşımızın selameti açısından değil tüm dünyada barış ve huzurun idamesi için de bu çok tehlikelidir. Biz Solingen’de vatandaşlarını, Mölln’de 10-12 yaşındaki körpe fidanlarını ırkçılığa kurban vermiş bir ülkeyiz. Biz daha birkaç yıl önce 8 evladını dönerci cinayetleri diye üzeri kapatılmaya çalışan Neonazi teröründe kaybetmiş bir ülkeyiz. Böylesi vahşi saldırıların tekrar yaşanmasına izin vermeyiz, izin veremeyiz” şeklinde konuştu.

AVRUPA, AB’DEN BÜYÜKTÜR!

AB ile ilişkiler bakımından bazı hususların altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti: “Dünya beşten büyüktür. Avrupa da Avrupa Birliği’nden büyüktür. AB’nin tam üyelik sürecine verdiğimiz öncelik değişmemiştir. AB, halen ülkemiz için stratejik bir tercihtir. Bir taraftan bu hedef doğrultusunda adımlar atarken, Birliğin ülkemize yönelik tutarsızlıklarına, çifte standartlı politikalarına da ‘eyvallah’ demeyiz. Çabalar, ancak karşılıklı olursa, adımlar iki taraflı atılırsa anlamlıdır. Geçtiğimiz yıla, özellikle Suriyeli kardeşlerimizin ölümü göze alarak çıktıkları o tehlikeli yolculukların son bulması için AB ile yürüttüğümüz çabalar sayesinde olumlu bir havayla gelmiştik. Maalesef bu olumlu havanın devamı gelmedi. Birliğin artık göç mutabakatı bağlamındaki taahhütlerini yerine getirmesi, ipe un sermekten vazgeçmesi gerekiyor. Olumlu gündem noktasında Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerine öncelik verilmesi de isabetli olacaktır. Ayrıca AB tarafından getirilen zirve teklifini de olumlu buluyorum.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.