avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’ne (UETD) terör saldırısı

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Almanya’nın Köln kentinde bulunan genel merkez binasına boya, taş ve sopalarla saldırı düzenlendi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’ne (UETD) terör saldırısı

Güvenlik kamerası kayıtlarından yapılan tespite göre, binaya saat 05.20 ile 08.00 sıralarında kimliği bilinmeyen kişilerce iki kez saldırıldı. Saldırılarda, binanın bazı camları kırıldı, giriş kapısı hasar gördü ve duvarlara yazılar yazıldı. Olayın ardından genel merkez binasına gelen UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, bunun bir terör saldırısı olduğunu söyledi. Son dönemlerde UETD şubelerine yönelik on saldırı düzenlendiğini ve her saldırıyı güvenlik birimlerine bildirdiklerini belirten Sırakaya, şöyle konuştu:

‘BU BİR TERÖR SALDIRISIDIR’
“Saldırganlar duvarlara yazı yazarken çevreden arabaların geçtiğini gördük. Bu parolalar yazılırken araç kullananların olaya hiçbir şekilde müdahil olmadıklarını gözlemledik. Bunun da çok manidar olduğunu belirtmek istiyorum. Olayın, bir terör saldırısı noktasında görmeden sadece adi bir suç olarak telakki edilmesini UETD olarak asla kabul etmeyeceğiz. Bu bir terör saldırısıdır ve terör saldırılarının bir sonraki hedefi şahsımıza yönelik, ailemize yönelik veya vatandaşlarımıza yönelik bir saldırı olmasından büyük bir endişe duyuyoruz. Bu konuda devlet güvenlik birimlerinin çok ciddi anlamda bu terör örgütlerine karşı gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade ediyoruz.”

UETD nedir?

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.