avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3109
EURO
35,0805
ALTIN
2.279,41
BIST
8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya Türklerinin gururu UETD yöneticisi Ordu’dan aday oldu

HABER MERKEZİ – AK Parti Ordu 5. sıra milletvekili adayı olan UETD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kara’nın milletvekili adaylığı yurtdışından resmi olarak aday yapılan tek Türk olma özelliğini taşıyor. Kara ayrıca, Almanya ve yurt dışında FETÖ’ye karşı verdiği mücadeleler ile biliniyor.

Almanya Türklerinin gururu UETD yöneticisi Ordu’dan aday oldu

UETD’Lİ MEHMET KARA AK PARTİ ORDU MİLLETVEKİLİ ADAYI
HABER MERKEZİAK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu‘ndan sonra AK Parti’nin yurtdışından resmi olarak aday yaptığı tek isim olma özelliğini taşıyan Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kara, AK Parti’nin Ordu’da 5.sıra milletvekili adayı olarak belirlendi.

Ordugözlem’den Metin Akyürek’ten edindiği bilgiye göre AK Partili Kara, Paralel Devlet Yapılanması olarak ta adlandırılan Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı Almanya’da büyük mücadele veren isimlerin başında geliyor.

ESKİ REFAH PARTİ’Lİ KARA
Necmettin Erbakan döneminde Refah Partisi’nin tüm çalışmalarında bulunan, AK Parti’nin kurulmasının ardından yurtdışında önemli çalışmalarda bulunan ve aslen Fatsalı olan Mehmet Kara, AK Parti’nin Avrupa’daki teşkilatı olan Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Genel Başkan Yardımcılığını yapmaktadır.

mehmet kara uetdAK PARTİ AVRUPA’DA DA FETÖ’NÜN HEDEFİ OLMUŞTU
Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının 2004 yılında dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikiyle Köln merkezli kurulan bir sivil toplum kuruluşu olan (Union of European Turkish Democrats) UETD’de görev yapan Mehmet Kara, Avrupalı Türklerin siyasal, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayarak, bulundukları ülkelerdeki etkinliklerini artırmak amacıyla lobi faaliyetlerinde bulunmuştu. Akyürek’in verdiği bilgiye göre Mehmet Kara, bu özelliği ve çalışmalarıyla 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile 2015 Genel Seçimlerinde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hedefi haline gelirken verdiği mücadele ile Paralel Devlet Yapılanmasının Almanya ve Türkiye dışındaki ülkelerdeki ağırlığını asgari seviyeye inmesini sağlayan ender isimlerden biri olmuştu.

MEHMET KARA ALMANYA-ORDU HATTINDA VE SOSYAL ALANDA AKTİF BİR TÜRK
Bu çalışmaları yürütürken Ordu ili için bazı sosyal çalışmalarda bulunan Kara, engellilerin toplumsal hayata katılımını kolaylaştırmak amacıyla bir kampanya başlatmış, Almanya’da gerçekleştirdikleri iftar yemeğinden elde edilen gelirle temin ettikleri 30 akülü tekerlekli sandalyeyi Altınordu Belediyesi ile ortak hareket ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştı. Kara ayrıca UETD Gladbeck Şubesi tarafından düzenlenen gezi kapsamında Ordu’ya 22 kişilik öğrenci grubu gönderilmesini sağlayarak, Karadeniz ve Ordu’yu tanımalarını sağlamıştı.

Mehmet Kara kimdir?

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.