avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

15 Temmuz ‘Şehitleri Anma Günü’ ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Hulusi Akar ile basının karşısına çıkarak, 15 Temmuz’u şehitleri anma günü ilan etti.

15 Temmuz ‘Şehitleri Anma Günü’ ilan edildi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek nesillerin, 15 Temmuz demokrasi direnişinin kahramanlarını unutmayacağını belirterek, “15 Temmuz tarihini, Şehitlerimizi Anma Günü olarak ilan ettiğimizi paylaşmak istiyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gelecek nesiller siviliyle polisiyle askeriyle 15 Temmuz demokrasi direnişinin tüm kahramanlarını asla unutmayacaktır. 15 Temmuz tarihini, her yıl şehitlerimizi anma günü olarak ilan ettiğimizi de bu vesileyle sizlerle paylaşmak istiyorum. Türk milleti, tarih yapan ve yazan bir millet olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Bu güçlü duruşun korunmasını istiyorum”

“Türkiye, 81 vilayeti ve 79 milyon vatandaşıyla 15 Temmuz tarihinde yaşadığı, tarihinin en hain, en alçak silahlı darbe girişimine karşı direnişini kararlı bir şekilde sürdürüyor.” ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmekte olduğumuz hassas dönemde, çeşitli kaynaklardan üretilen dedikodularla yalan haberlerle çarpıtmalarla devamlı olarak milletimizin kafası karıştırılmaya çalışılıyor. Tüm vatandaşlarımdan bu fitne gayretlerine itibar etmemelerini, devletinin, hükümetinin yanındaki bu kararlı, güçlü duruşlarını korumalarını istiyorum. Devletimiz, Cumhurbaşkanıyla hükümetiyle Türk Silahlı Kuvvetleri ile bakanlıklarıyla emniyet teşkilatıyla valilikleriyle belediyeleriyle hepsinden önemlisi milletiyle dimdik ayaktadır. Hükümetiz, güvenlik güçlerimizin üstün gayretleri neticesinde vatan topraklarının her karışında, her kurumunda duruma hakimdir.”

“FETÖ’nün temizlenme süreci tüm hızıyla sürüyor”

“Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının kurumlarımızdan temizlenme süreci tüm hızıyla sürüyor.” şeklinde konuşan Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu tarafından tavsiye edilen, Bakanlar Kurulu tarafından karar haline dönüştürülen olağanüstü hal ilanıyla ilgili sürecin, bugün Meclis’te tamamlandığına işaret etti.

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Darbe girişimi karşısındaki tedbirler de demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklere saygı çerçevesinde alınmıştır, alınmaya da devam edecektir.” dedi.

4 bin 60 kişi tutuklandı

Yapılan operasyonlar çerçevesinde, bu akşam itibarıyla 10 bin 410 kişinin gözaltına alındığını, 4 bin 60 kişinin de tutuklandığını belirten Erdoğan, hükümetin ve ona bağlı güvenlik güçlerinin, çalışmalarına kararlılık ve başarıyla devam ettiğine dikkati çekti.

“Milletimden biraz daha sabır, biraz daha fedakarlık istiyorum”

“Feraseti ve cesaretiyle silahlı darbe girişimini akamete uğratan kahraman milletimden, ülkemiz bu sıkıntılı dönemden tamamen çıkana kadar meydanlarda tuttuğu demokrasi nöbetini sürdürmesini rica ediyorum.” çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Yaşadığımız hadise göstermiştir ki darbenin en büyük en etkili, en güçlü panzehiri milli iradedir, millettir. Bir haftadır bu kutlu mücadeleyi, en küçük bir taşkınlığa, en küçük bir provokasyona izin vermeden yürüten milletimden biraz daha sabır, biraz daha fedakarlık istiyorum. Köken, mezhep, meşrep, siyasi parti, ideolojik düşünce farkı gözetmeksizin meydanları dolduran her bir vatandaşıma, şahsım ve milletim adına kalbi şükranlarımı sunuyorum.

“Darbe heveslilerine en küçük bir fırsat vermememiz şart”

Bu uru bünyemizden kazıyabilmemiz için gereken hazırlıklar birer birer hayata geçirilirken, darbe heveslilerine en küçük bir fırsat vermememiz şarttır.

Gelecek nesiller siviliyle polisiyle askeriyle 15 Temmuz demokrasi direnişinin tüm kahramanlarını asla unutmayacaktır. 15 Temmuz tarihini her yıl şehitlerimizi anma günü olarak ilan ettiğimizi de bu vesileyle sizlerle paylaşmak istiyorum. Türk milleti, tarih yapan ve yazan bir millet olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Milletime diyorum ki demokrasi nöbetlerimizi sonuna kadar devam ettirerek, tarihe altın harflerle yazdığımız bu başarıyı taçlandıralım. Bir kez daha dedikodulara, fitne odaklarına, yalan yanlış haberlere itibar edilmemesini, sadece ve sadece hükümetimizin, devletimizin yetkili kurumlarının, kişilerinin, güvenlik güçlerimizin verdiği bilgilere güvenilmesini özellikle rica ediyorum. Bu vesileyle şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Toplantıda Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve bazı bakanlar da hazır bulundu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.