avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya, Ukrayna ile ortak uçaksavar füze geliştirmeyi yasakladı

Rus OPK ajansına konuşan Kiev merkezli Arsenal şirketi müdür yardımcısı Aleksandr Kloçko, Alman hükümetinin Rheinmetall şirketine Ukrayna’yla ortak uçaksavar füzesi geliştirmeyi yasakladığını söyledi.

Almanya, Ukrayna ile ortak uçaksavar füze geliştirmeyi yasakladı
03.02.2019
A+
A-

Alman Rheinmetall şirketiyle ortak geliştirmek istedikleri uçaksavar füzesiyle ilgili bilgi veren Kloçko, “Düşman uçaklarının olası saldırılarını büyük ölçüde zorlaştıracak bir mobil kompleks oluşturmaya çalıştık. Çünkü bu, farklı kiriş ve siperler arasında hareket eden ve saklanabilen bir kompleks olacaktı. Bu kompleksle ilk on uçak vurulduktan sonra, düşman havada amaçsız uçmak istemeyecek ve hava üstünlüğünü elde edemeyecekti” ifadelerini kullandı.

Uçaksavar füzesinin gövde, hedef tespit ve takip sistemlerini Rheinmetall firmasının üstlendiğini belirten Kloçko, “Ancak, Alman hükümeti bunun Ukrayna’yla ortak yapılmasını alman şirketine yasakladı” dedi. Kloçko ayrıca, Ukraynalı küçük şirketlerle işbirliği içinde bu kompleksin daha da geliştirileceğini sözlerine ekledi.

Daha önce, Natsionalnaya Oborona (Ulusal Savunma) dergisinin baş editörü İgor Korotçenko, Ukrayna’nın elindeki hava savunma sistemlerinin Sovyet döneminden kaldığını, kullanım sürelerinin geçtiğini ve bunların kullanılmasının Ukrayna hava sahasından geçen uçaklar için büyük tehlike oluşturduğunu söylemişti.

(Sputnik)

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.