avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3712
EURO
35,0140
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yürükel’den önemli uyarı: Lahey’deki 2 Nisan mitingi PKK eylemidir, kesinlikle katılmayın!

Hollanda Türkleri Konseyi, 2 Nisan’da Lahey’de sözde ‘Hollanda Hayır Platformu’ adı altında yapılacak olan PKK’yı meşrulaştırma mitingine dair uyarılarda bulunarak, izin veren Hollanda yetkililerini de kınadı. Kırmızı bültenle aranan terörist Faysal Sarıyıldız’ın eyleme öncülük edeceği PKK’lılar tarafından duyuruldu. Vatandaşlar, meydana gelecek sorunlar için, Hollanda hükümetinin önlem almasını istiyor.

Yürükel’den önemli uyarı: Lahey’deki 2 Nisan mitingi PKK eylemidir, kesinlikle katılmayın!

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı sosyal-antropolog Sefa Yürükel, AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne yaptığı açıklamada, kendilerinin sözde siyasi bir faaliyet yapıyormuş gibi lanse etmeye çalışan terör örgütü PKK’nın Lahey’deki mitingi hakkında uyardı, PKK’nınn referandumla hiç bir ilgisinin olmayacağını söyledi.

MİTİNGE KATILMAYIN!
Yürükel, “Değerli Hollanda Türkleri, Hollanda Hayır Platformu adı altında terör örgütü PKK ve onun uzantıları tarafından 2 Nisan Pazar günü Lahey/Den Haag (Hollanda’da) Maliveld’te yapılacak sçzde mitinge Hollandalı Türkler olarak kesinlikle katılmayın.” dedi.

ARANAN PKK’LI TERÖRİST FAYSAL SARIYILDIZ DA GELİYOR
Açıklamasının devamında Yürükel, “Türkiye düşmanı ve PKK üyesi olarak kırmızı bültenle aranan Faysal Sarıyıldız gibi bölücü teröristlerin konuşma yapacağı bu tip sözde platformlar esasında terörist örgüt PKK’yı meşrulaştırma çabasıdır. Bunun Referandum’da Hayır kampanyası ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Hollanda’nın terörizmi meşrulaştırma amaçlı bu PKK mitingine izin vermesi tavrını da kınıyoruz.” şeklinde görüşlerini paylaştı.

VATANDAŞLAR HOLLANDA YETKİLİLERİNE TEPKİLİ
Vatandaşların ise tedirgin ve temkinli oldukları ve meydana gelecek sorunlar için, Hollanda hükümetinin önlem almasını istiyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

İşte dokunulmazlığı kaldırılan ve bu nedenle yurtdışına kaçan Faysal Sarıyıldız’ın dokunulmazlığın arkasına saklanarak bombalı eylem yapmak üzere arabasında taşıdığı PKK’lı teröristler ve bomba mühimmatları, Sarıyıldız’ın elinde kahraman Mehmetçiklerin ve Türk milletinin kanı vardır.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.