avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Wilma Elles Alman TV’sinde Erdoğan’ı bakın nasıl savundu

Alman ve Türk vatandaşı olan dizi yıldızı Wilma Elles, Almanya’nın en önemli kamu televizyon kanalı ARD’de yayınlanan sunucu Frank Plasberg’in “Hart aber fair” (Sert ama Adil) adlı tartışma programında Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı savundu.

Wilma Elles Alman TV’sinde Erdoğan’ı bakın nasıl savundu

 

“Almanya üzerindeki hilal- Ülkemiz ne kadar Erdoğan kaldırabilir” konulu tartışma programında Wilma Elles, Alman medyasını Türkiye hakkında yanlış ve tek yanlı bir resim çizdiği gerekçesiyle eleştirdi. Almanya ve Türkiye’nin iki dost ülke olduğunu belirten Wilma Elles’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı övmesi katılımcılar arasında şaşkınlık yarattı. Elles, “Erdoğan kadar çok çalışan kimse yoktur. Köprüler, yollar açıyor” deyince, Rheinland Pfalz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer gülümsedi. Die Welt Gazetesi de oyuncu için “Alman Marslı” ve “Ankara’nın PR bölümünden gönderilmiş” ifadelerini kullandı.

PROGRAM BOYUNCA TÜRKİYE’Yİ SAVUNDU
“Kimse Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan daha çok çalışmıyor”

Elles program boyunca sözleriyle Türkiye’yi savundu.”Kimse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan daha çok çalışmıyor” diyen ünlü oyuncu tutuklamaların ikinci bir darbe girişimini engellemek için çok önemli olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE’YE İHTİYACIMIZ VAR”
Elles, Alman medyasının yanlış ve tek taraflı bir Türkiye imajı verdiğini de söyledi: “Almanya ve Türkiye yıllardır dost. Ve kültürleri birbirlerine uyum sağlamış durumda. Türkiye Avrupa’nın önemli bir parçası. Sonuçta Türkiye Asya ve Avrupa arasında bir köprü durumunda ve bu yüzden güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. Ve Almanya bu zor günlerde Türkiye’nin yanında yer almalı.”

Türkiye bana ikinci pasaportumu verince…
Türk vatandaşlığı da alarak çifte vatandaş olan Alman kökenli oyuncu Wilma Elles, çifte vatandaşlık krizini şöyle savundu: “Çifte vatandaşlık konusunda niye bu kadar olumsuzsunuz? Türkiye bana ikinci pasaportumu verince, kendimi entegre olmuş hissettim, mobilya aldım ve evime yerleştim.”

Köln’deki demokrasi yürüyüşüne dair de yorumlar yapan Elles, “Bu sadece Erdoğan için değil, demokrasi için de yapılan bir gösteriydi” diyerek yürüyüşte yaşanan olumsuzlukları eleştirdi.

Avrupa Türk Gazetesi © ATGtv | ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.