avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3411
EURO
35,0201
ALTIN
2.321,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Waarheid achter de mediastunt van PvdA ‘moslim’ Münire Manisa als nieuwe COC-bestuurder

PvdA Amsterdam Nieuw-West commissieraadslid Munire Manisa is afgelopen donderdagavond toegetreden tot het bestuur van COC Amsterdam en omgeving. Dat maakte Manisa zelf bekend via facebook. Manisa zegt mensen met verschillende achtergronden met elkaar te willen verbinden. Maar is dat daadwerkelijk ook zo, of probeert ze met gebruik van haar moslim achtergrond waarvan ze beweerd dat die bestaat, gewoon politiek te bedrijven. Opiniemakers zeggen dat de wijze van optreden van sommige PvdA-politici de geloofwaardigheid van de partij aantast.

Waarheid achter de mediastunt van PvdA ‘moslim’ Münire Manisa als nieuwe COC-bestuurder

‘Moslim’ bestuurslid bij COC-Amsterdam
Bij de homobelangenorganisatie COC gaat de PvdA’er Münire Manisa zich bemoeien met belangenbehartiging en veiligheid van moslim-homo’s. Zelf geeft ze het volgende hierover aan: “Met ambitie, passie, en enthousiasme ga ik dit avontuur samen met het bestuur van COC-Amsterdam en haar geweldige vrijwilligers aan. Want verbinding, dat zeg je niet, dat doe je samen.”

Frontale mediastunt van Manisa met als doel om in de gemeenteraad te komen
Uitingen van Amsterdamse PvdA Nieuw-West stadsdeel bestuurscommissielid Münire Manisa (28) over haar omstreden toetreding als bestuurder van homobelangenorganisatie COC-Amsterdam, bleek een stunt. Manisa zou hierdoor media aandacht naar zich toe willen trekken om een goede plek op de kandidaten-lijst van de PvdA voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, te bemachtigen.

Dit werd bekend toen Manisa op een programma op Radio-1 met vragen in een patstelling kwam en zelf toegaf dat ze niet genoeg bewijs heeft om aangifte te doen tegen mensen die haar bekritiseren wegens haar motivatie voor toetreding in het COC-bestuur. Eerder beweerde ze echter wel bedreigd te worden waardoor ze media-aandacht kreeg.

Merkwaardige stap voor een moslima
Münire Manisa maakt hierdoor een merkwaardige stap door als moslima actief in het bestuur te willen gaan van de bekendste homobelangenorganisatie van Nederland. Het is niet bekend of er andere voorbeelden van zijn in het land, maar de 28-jarige Amsterdamse heeft vaker te pas en te onpas de media gehaald vanwege haar eigen agenda.

Eerder werd ze door Turks-Nederlandse columnist Ebru Umar, ‘pvdA-meisje’ en ‘jankturkje’ genoemd. Opvallend is dat ze via social media geen felicitaties heeft ontvangen van moslims. Over vragen of en hoeveel ze betaald krijgt bij de COC, laat Manisa zich niet uit.

Foto: Münire Manisa met en zonder islam-hoofddoek.

Nederlands-Turkse intellectuelen en opiniemakers spraken over de mediastunt aan de Europees Turkse Krant, en zeiden het volgende:

“Het misbruiken van religieuze symbolen en het bedrijven van symbool-politiek komt steeds vaker voor bij mensen die zich over de ruggen van anderen willen bewijzen. De wijze van optreden van politici als Manisa, tast de geloofwaardigheid van de PvdA aan. Zeker nadat het bij de vorige verkiezingen bekend werd dat de partij-DENK in Amsterdam Nieuw-West de grootste is. Hierdoor wil de PvdA met nieuwe attracties moslim-stemmers naar zich toe lokken. Dit soort figuren vertegenwoordigen de Turkse gemeenschap niet. Het is niet slim van politici zoals PvdA-leider Asscher om met volle mond actief steun te betuigen over kwesties waar zij helemaal niets vanaf weten. Een beeld en sfeer creëren waar moslims en/of Turken, homo’s zouden haten en vervolgens groepen (in dit geval homo’s en moslims en/of Turken) tegen elkaar opzetten met het oog op ‘politiek gewin’ is niet ten gunste van de samenleving.”

Omstreden contacten en vage standpunten
Manisa is in de Turkse gemeenschap bekend als ‘secretaris van AGIAD’, de Amsterdamse afdeling van ondernemersorganisatie HOGIAF. HOGIAF is bekend onderdeel te zijn van de zo geheten Fethullah Gülen-sekte of wel bekend als de Gülen-beweging. Het netwerk die ook ‘FETÖ’ word genoemd staat onder leiding van haat-imam Gülen die in het geheim op diverse terreinen opereren, waarbij handlangers de haat-imam verheerlijken als zogenaamde ‘geestelijke’.

HOGAIF is de Nederlandse tak van het globale netwerk TUSKON die weer onder invloed staat van de omstreden Gülen, beter bekend als leider van de bloedige coup van 15 juli 2016. TUSKON werd, wegens criminele handelingen en het financieren van terreur, verbannen. Het Gülen-netwerk staat erom bekend onder de dekmantel van eductie om van kleins af aan kinderen voor zich te rekruteren om met hen vervolgens binnen overheden te infiltreren.

Of en wanneer Manisa is opgestapt bij AGIAD-HOGIAF dat is niet bekend. Haar standpunt als politica over de plegers van de bloedige coup die in verband staan met het Gülen-netwerk (Gulenisten), zijn tevens niet bekend.

Voorzichtig neemt ze de naam van haat-imam Fethullah Gülen niet in de mond
Manisa liet zich ook niet uit over de beschuldig van HOGIAF-voorman tevens haar ex-baas de berucht Gülenist Ahmet Taşkan in het AD, waarin hij Turkse moskee imams in Nederland geheime agenten van de Turkse staatshoofd Erdoğan noemde. Taskan eist als woordvoerder van de Gulenisten dat deze Turkse imams per direct het land uit gedeporteerd dienen te worden door de Nederlandse regering.

Waarom houdt Manisa zich op de vlakte gezien de eminente en turbulente ontwikkelingen die de hele Turkse gemeenschap in Nederland raken, maar prefereert ze met veel tamtam haar COC-bestuurslidmaatschap aan te kondigen.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.