avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UETD Merkez yöneticisi Fatih Zingal’dan çarpıcı çağrı

UETD Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Fatih Zingal etkili bir çağrı yaparak, son dönemde Almanya’da artan yangın ve kundaklama olayları çerçevesinde Alman makamlarının bu olumsuzlukları önlemeleri için yeni bir çalışma başlatacaklarını ve tüm tekliflere hazır olduklarını duyurdu.

UETD Merkez yöneticisi Fatih Zingal’dan çarpıcı çağrı

Özellikle ZDF gibi Alman televizyonlarında çıktı programlarda Türk milletini Alman dilinde savunarak başarılı performansıyla son dönemde yıldızı iyice parlayan, Genel Başkan Süleyman Çelik‘in kadrosundaki çalışkan isimlerden Avrupalı Türk Demokratlar Birliği-UETD Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Avukat Fatih Zingal, çarpıcı bir çağrı yaparak Almanya’daki yangın ve kundaklama olaylarına artık ‘dur’ denmesi gerektiğini ve UETD olarak çalışma içinde olduklarını ifade etti.

UETD’Lİ ZİNGAL’IN TÜRKLERİ BİRLİK OLMAYA ÇAĞIRAN AÇIKLAMASI
Türklerin daha fazla Alman kamuoyuna yönelik çalışmaları gerektiği çağrısında bunan Zingal, “Değerli gönüldaşlarım” şeklinde başladığı çağrısında etkili bir dille şunları ifade etti:

“Son zamanlarda maalesef çok sık şekilde Avrupa’da ve özellikle Almanya’da camilerin kundaklanmalarına şahit oluyoruz. Bu olaylar gerçekleştikten sonra çeşitli STK’lar, bizlerde dahil, bu saldırıları kınayan basın açıklamaları yayınlıyorlar. Kundaklama-ardından basın bildirisi. Bu bir gelenek olmuş gibi görünüyor.

fatih zingal cagrisi

STK’LARIN BİLDİRİ OKUMASI OTOMATİZ HALİNE GELDİ, BUNU DEĞİŞTİRELİM DAHA ETKİLİ OLALIM
Bu otomatizm beni son derecede rahatsız ediyor! Yaşadığımız ülkede böyle hadiselerin gerçekleşmesini kesinlikle kabul edemeyiz. Haklı eleştirilerimizi artık etkili bir şekilde siyasi sorumluluk taşıyan makamlara duyurmamız gerekiyor. Tek tük basın bildirilerin etkisiz olduğunu maalesef gözlemliyoruz.

ALMANYA YANIYOR, DEMOKRATLAR AYAĞA KALKMALI, SİVİL HAYKIRIŞ BAŞLATIYORUZ
Camilerin, mülteci yurtların ve yabancı derneklerin yanan yerlerde tüm demokratların ayağa kalkması lazım. Bu sivil haykırışı bizlerden başka kim başlatabilir? Yanan camilere hala şehirci mi kalalım? İlla can kaybını mı bekleyelim? Solingen’i hatırlayın, Mölln’ü hatırlayın, Hoyerswerday’ı hatırlayın…. Kış uykusundan kalkalım artık.

TÜM STK’LARI KAPSAYAN YENİ ÇALIŞMA BAŞLATIYORUZ, TÜM TEKLİF ve ÖNERİLERE AÇIĞIZ
Geniş kapsamlı, tüm STK’ları kapsayan bir çalışmanın zamanı geldi artık, belki geç bile kalındı. Bu çalışmaların düğmesine hep birlikte basacağız inşallah ve bu çerçevede tüm teklif ve önerilerinizi sizlerden istirham ediyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Fatih Zingal
UETD Genel Başkan Yardımcısı-Siyasi İşler Birim Başkanı

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

  1. Türkiye dedi ki:

    gercekden Helal olsun fatih bey ne gerçek örneklerle anlattiniz olayi sizi bütün kalbimizle destekliyoruz.O kadar güzel bizim sesimiz oldunuzki tesekkürler size.Haberlerde sizi izlerken inanin duygulandim.

  2. Türkiye dedi ki:

    Okadar dogru örneklerle anlattiniz ki olayi inanin duygulandim. Helal olsun size ? ? ? ? gurur duyduk sizinle bizim sesimiz oldumuz.

    Saygilarimizla

  3. Mustafa Serbetcioglu dedi ki:

    Merhaba Fatih bey Allah sizden razi olsun bilginiz ve almancanizla Almanlari susturmaniz cok guzel herkes sizin gibi anlatabilse cok guzel olacak ama herkes Fatih zingal degil tabi.sevgiyle hoscakalin basarilar diliyorum .Vatan millet icin gelecek icin EVET diyorum.