avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UETD Ankara’da etkili temaslar yaptı Başbakan Davutoğlu’yla toplandı

AK Parti’nin Avrupa’daki teşkilatı kısa adı UETD olan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği, seçimlerden önce Ankara’ya çıkartma yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu heyeti sıcak karşıladı.

UETD Ankara’da etkili temaslar yaptı Başbakan Davutoğlu’yla toplandı
A+
A-

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik liderliğinde, Genel Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Kara, Genel Başkan Yardımcısı Basın-Medya Başkanı Dursun Döngel ile Genel Başkan Yardımcısı Teşkilatlanma Başkanı Köksal Kuş’tan oluşan heyet ellerini sıvayarak, 1 Kasım’da yapılacak Genel Seçimleri hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’da yetkililerle bir dizi görüşmeler yaptı.

Çelik‘in başkanlığındaki UETD Ankara’da AK Parti Genel Merkezinden Başbakan Ahmet tarafından sıcak karşılandı.

ÖNEMLİ DEVLET YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞÜLDÜ 
Bu görüşmelerde Davutoğlu yanı sıra Yurtdışı Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Başkanı Yasin Aktay, AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Seçim Koordinasyon Merkezleri (SKM) Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yurtdışı SKM’ler Başkanı Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kudret Bülbül’le görüşmeler yapıldı.

UETD heyeti görüşmelerde yurtdışı sandıklarında oy kullanacak vatandaşlarımızın sandığa kolay ulaşımı ve katılımın artırılması ile ilgili karşılıklı görüş ve  önerilerini dile getirdiler.

İŞTE TEMASLARDA GÜNDEMİNE DAMGASINI VURAN YURTDIŞI TÜRKLERİN O TALEPLERİ:
1- Konsolosluk görev bölgesi dikkate alınmaksızın, gümrüklerde olduğu gibi her seçmenin herhangi bir Konsoloslukta oy kullanma imkanının sağlanması, mesela Malmö’de oturan bir seçmenin, Stockholm yerine Kopenhag’da oy kullanma imkanına sahip olması,
2- Seçmen yoğunluğunun yüksek olduğu ancak sandıkların kurulmadığı bazı merkezi şehirlerde Sandıkların kurulması. Kassel, Amsterdam vb.
3- “Yurt Dışı Seçim Çevresi”nin oluşturularak, TBMM’de Türk/dış diasporası’nı temsil edecek kontenjanın olması,
4- 7 haziran seçimlerinde sıkıntı çekilen konsolosluklarda sandık sayısının artırılması,
5- Oy kullanma süreleri içinde hafta içine denk gelen lokal resmi tatil günlerinin de hafta sonu gibi değerlendirilerek sandık sayısının en üst seviyeye çıkarılması vb.

Yukarıdaki konular başlıklar halinde öneriler dile getirilmiştir. Yetkililer tarafından bu taleplerin haklılığı ve doğruluğu teyit edilmiş, imkanlar dahilinde bu taleplerin bir kısmının bu seçimde, ama tamamının gelecek seçimde mutlaka yerine getirileceği ifade edildiği öğrenildi.

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne yaptığı açıklamada şu görüleri ifade etti “Ankara’da seçim hükümeti kurulma çalışmalarının, AK Parti’de hem kongre ve hem de seçim hazırlıkları gibi çok önemli gündem yoğunluğu olmasına rağmen Sayın Başbakanımız ve Başbakan Yardımcımız, AK partinin en üst düzey yetkililerinin, YSK ve YTB Başkanlarının bizlere kıymetli zamanlarını ayırmaları vesilesi ile kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yurt dışında oy kullanacak vatandaşlarımız adına yaptığımız öneriler çok müsbet karşılık gördü. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Önerilerimizden bazılarının 1 Kasım seçimlerinde, diğerlerinin ise en geç gelecek seçimde gerçekleşeceğine inancım tamdır. Yurt Dışının Seçim Çevresi ve buraya münhasır Milletvekilleri’nin olması yasa tekliflerine rağmen maalesef yasal süreç nedeni ile 1 Kasıma yetişmesi imkansızdır. Ancak gümrük modelinin tüm konsolosluklarda uygulanması imkan dahilindedir.” diyerek vatandaşlarımızı 8-25 Ekim 2015 tarihleri arasında kurulacak sandıklarda oy kullanmaya davet etti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

İşte o önemli temaslardan fotoğraflar:

uetd ankara-1

uetd ankara-2

uetd ankara-3

uetd ankara-4

uetd ankara-6

uetd ankara-7

uetd ankara-8

uetd ankara-9

uetd ankara-10

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.