avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5642
EURO
34,7387
ALTIN
2.492,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkmen kurumlardan FETÖ-PKK kumpaslarına ve sosyal-medya provosyonlarına karşı uyanık olun çağrısı

Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı, CHP adına hareket ettiğini iddia eden Önder Karaulus’un Türkmenlere karşı sosyal-medya üzerinden provokasyon yaptığını ifade ederek, Karaulus adlı provokatörün asılsız ve mesnetsiz iddialarına itibar edilmediğine ve Türk adaletinin gereğine bakacağını duyurdu.

Türkmen kurumlardan FETÖ-PKK kumpaslarına ve sosyal-medya provosyonlarına karşı uyanık olun çağrısı
A+
A-

Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı yönetim kurulu bir açıklama yaparak; kısa süre önce, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı, Irak Türkmen Cephesi ve diğer Türkmen kuruluşlarını oturduğu yerden CHP bayraklarıyla pozlar vererek hedef alan Önder Karaulus adlı bir şahsın provokasyonlarının dikkat çektiğine değindi.

ÖZEL ŞOFÖR YALANI
Önder’in kurumların mal varlığı konusunda iftira attığını söyleyen Vakfı yönetimi cevap olarak, “Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı, Türk Medeni Kanun hükümlerine göre kurulmuş olup, Türkiye’de hizmet vermektedir. Vakıf Senedi hükümleri gereği, Vakıf Yönetiminde görev yapan üyeler gönüllü olarak hizmet yapmakta olup, Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerine ücret ödenmemektedir. Vakıf hizmetlerinde kullanılan 2 araç bulunmaktadır. 1 araç hasta sorumlusu tarafından, 1 araç Vakıf hizmetleri için kullanılmaktadır. Özel şoför ve makam aracı bulunmamaktadır. dedi.

“İŞ YAPMIYOR, YAN GELİP YATIYORLAR” İFTİRASINA YANIT VAKFIN HİZMETLERİ
Vakıf yaptığı hizmetleri şöyle sıraladı, “Irak’ta yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye’ye sığınan Türkmenler öncelikle Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı ile Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği yetkililerinin önerileri doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilgili birimleri tarafından; Suriye Devleti sınırları içerisinde kurulan kampa, Kahramanmaraş’ta konteynırlarla kurulan kampa, T.C. Gaziantep Valiliği, Islahiye Çadır Kenti’ne yerleştirilmektedir. En son yürüyerek sınırı geçip Türkiye’ye sığınan Türkmen mülteciler, her türlü ihtiyaçları giderildikten sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Kahramanmaraş Kampına yerleştirilmiştir.

MÜLTECİLER VE İNSANİ YARDIM
Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı, kuruluş amacı doğrultusunda; 
İnsan Hakları alanında, İnsani Yardım alanında, Sağlık Hizmeti alanında, Eğitim Hizmeti alanında ve Kültürel ve Sosyal Hizmetler alanında faaliyet yürütmektedir. Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı, Vakıf Senedinde öngörülen amaçlar doğrultusunda;

Mülkiyetinde bulunan Kızılay / Ankara adresindeki 5 katlı taşınmazı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından kamplara yerleştirilmeyen ve çeşitli illerde yaşayan Türkmen mültecileri illerdeki temsilcilikler aracılığı ile kayıt altına alarak sorunlarını çözmek ve çeşitli ihtiyaçlarının giderilmesi için tahsis edilmiş bulunmaktadır. Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı tarafından tahsis edilen taşınmazda “Türkmenler için Yardım Komisyonu” kurulmuş olup, komisyon tarafından hizmet verilmektedir.” denildi.

SAYILARLA VAKFIN YARDIMLARI
Vakıf yaptığı yardımları şöyle sıraladı, “31.12.2016 tarihi itibariyle, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı’nın mali desteğiyle “Türkmenler için Yardım Komisyonu” tarafından 6.592 aileye nakdi yardım, 4.295 aileye gıda yardımı, 1.500 aileye battaniye yardımı yapılmıştır. Ayrıca, “Türkmenler için Yardım Komisyonu” koordinatörlüğünde; T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye Kızılay Derneği, Toprak Mahsulleri Ofisi, Kamu Kurum ve Kuruluşlar ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından Türkmen mültecilere dağıtılmak üzere teslim edilen muhtelif gıda paketi, giyim, yatak, yorgan, battaniye, temizlik malzemesi, tekerlekli sandalye, buzdolabı, çocuk maması, kırtasiye malzemesi, okul çantası, ayakkabı gibi çeşitli insani yardım malzemelerinin Türkmen mültecilere dağıtımı yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.” denildi.

TÜRKMEN KURUMLARDAN UYARI: İTİBAR ETMEYİN!
Önder Karaulus adlı kişinin iftiralarına itibar edilmemesi gerektini ifade eden Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı yönetim kurulu, açıklamasında, “Yukarıda açıklanan hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hizmetleri ve hem de Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı’nın hizmetleri göz önünde bulundurularak, sosyal medyada yayınlanan asılsız ve mesnetsiz iddialara kamuoyunun itibar etmemesini, saygı ve önemle arz ederiz.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.