avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3655
EURO
34,9626
ALTIN
2.325,50
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupa’nın o kentinde artık ezan okunacak ancak ırkçılar devrede!

HABER MERKEZİ – Türk cami’nin başvurusunu değerlendiren Hollanda’nın Middelburg belediyesi kentteki Türk caminin Eylül ayının ortasından itibaren her cuma günü belli şartlar altında ezan okuyabileceğine karar verdi. Bundan rahatsız olan ırkçıların da devrede olduğu öğrenildi.

Avrupa’nın o kentinde artık ezan okunacak ancak ırkçılar devrede!
A+
A-

ÖZEL HABER – Hollanda’nın 12 eyaletinden en az nüfuslu olanlarından Zeeland eyaletinin başkenti Middelburg kentindeki Hollanda Türk Diyaneti’ne (HDV) bağlı Yıldırım Beyazıt Camii’nde Eylül ayının ilk Cuma gününden itibaren ezan sesi duyulmaya başlanacak.

Middelburg belediyesi bu kararı verdi. Avrupa Türk Gazetesi’ne konuşan bir belediye yetkisi aldıkları karara göre Milldelburg belediyesi eyalette ezan okunmasına izin veren ilk belediye olduğunu ortaya koyduğu ifade etti. Ancak şartları var dedi.

SADECE ÜÇ AY EZAN OKUNACAK
2015’in Mayıs’ında açılan ve Nieuwe Vlissingseweg’de bulunan Yıldırım Beyazıt Camii’nin sadece üç aylık test süresi içinde ezan sesini duyurabilecek. Cami’nin isterse hemen başlayabileceğini Avrupa Türk Gazetesi muhabirine ifade eden bir belediye yetkilisi, Cami’nin bunu ertelediğini çünkü mahalle sakinlerini konu hakkında yeterlice bilgilendirmediğini söylediğini aktardı.

MAHALLE SAKİNLERİNİN HABERİ YOK
Avrupa Türk Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre Cami yönetimi Stromenwijk/’t Zand mahalle ekibiyle yapılan bir toplantıda tüm mahalle sakinlerinin konudan haberdar olmadığını öğrendiğini ve mahalle sakinlerini bilgilendirdikten sonra uygulamaya geçileceğini söyledi. Cami yönetimi ayırca bunun yanınında Cami imamının tatile çıkıyor olması nedeniyle uygulamanın Eylül ayına ertelenmesine karar verdiğini duyurdu.

BEŞ DAKİKA BOYUNCA DOYASIYA EZAN SESİ YANKILANACAK
Eylül ayında her Cuma günü, güneşin en tepede olduğu öğleyin vaktinde doyasıya ezanın okunacak.

middelburg camin de ezan

SADECE LİMİT 70 DESİBEL
Ezan ne yazık istediği gibi yankılanmayacak çünkü yalnızca 70 desibele kadar ulaşılmasına müsaade edilirken, belediye yetkilileri bunun Cami yönetimi tarafından bu derecede olmasını istediklerini dile getirdi. Kıyaslama olarak bu ses bir elektrikli süpürgenin çıkarttığı ses kadar olduğu ve 3 aylık test süresi içinde şikayet gelmez ise Cami ezan okumaya devam edebilecek.

CAMİ YÖNETİMİ: HEYECAN VERİCİ
İsterseler her an başlayabileceklerini ifa eden bir Cami yöneticisi yine de Cami imamının tatilden dönmesini beklediklerini şu gerekçeyle dile getirdi: “İmamın kendisinin bunu yapması daha güzel olacağını düşünüyoruz. Onun için beklemek daha iyidir. Gelişmenin duygulandırıcı ve heyecan verici olduğunu, ezanı duyanlar bana iletti.” dedi.

‘BARIŞ İSTEMEYENLER LOBİSİ’ DE HER ZAMANKİ GİBİ DEVREDE
Gelişme pek çok Türk ve Müslüman tarafından olumlu karşılanırken, konunun Geert Wilders’in ırkçı Özgürlük Partisi PVV tarafından Hollanda’nın gündemine ‘uyumu baltalayan bir gelişme’ olarak getirileceğinin hazırlıklarının yapılacağı ve bu bağlamda; zaten kendisine iş çıkartmaya meraklı, güvenirliği yerlerde sürünen ve sürekli yasadışı fişleme skandallarıyla gündemden düşmeyen istihbarat servisi AİVD’nin ve olayları yeterlice anlamlandırıp okuyamadıkları sıkça skandal konusu olan siyasiler ve güvenlik birimlerinin yörede yaşayan Türklerin başına bela edilmek istendiği haberleri kulislerde duyuldu. Nasıl 11 Eylül 2001 sonrası yabancı kökenlilerin kimliği bile bazı özgürlük düşmanı güvenlik yetkilileri tarafından tehdit olarak algılandıysa, yine Türklerin ve Müslümanların özgürlüklerinin de sorun olduğunu gündeme getiren ırkçı kökenli ‘barış istemeyenler lobisi’nin de her zaman devrede olduğu belirtildi.

turklerin camisi avrupanin o kentinde artik ezan okuyacak

TÜRK DÜŞMANI IRKÇI WİLDER DAHA ÖNCE DE FETÖ İLE ANLAŞMIŞTI
Sağlanan Geert Wilders ile Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) uzlaşması deşifre edilmişti.

Paralel Yapı, 7 Haziran 2015 seçimlerinde özellikle FETÖ medyasının Hollanda Türk Diyanet’inin camileri hakkında Türkleri ve Türkiye’yi yıpratan asılsız yalan haberleriyle Hollanda’nın gündemindeydi.

Terörist PKK’nın uzantısı HDP’yi destekleyen FETÖ’nun, Hollanda’da PKK’nın Türklere karşı izlediği yıpratma ve sindirme yöntemlerini nasıl devreye soktuğunu ve FETÖ’nun Diyanet’i nasıl yıprattığı ve deşifre olan FETÖ-Wilders işbirliğinin iç yüzü hakkında daha fazlasını yarın gazeteniz Avrupa Türk Gazetesi’nde bulabilirsiniz.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

fasist wilders ergun diler

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.