avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türk aydını Sefa Yürükel Hollanda Türkleri üzerinden Türkiye’ye yapılan komployu aydınlattı

Avrupalı Türk aydını Sefa Yürükel, son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında; Türk devletinin desteklediği CPD’nin neden eli-kanlı PKK uzantılarıyla ortak bildiri yayınladığını anlattı ve konunun üzerine giderek görevini hakkıyla yaptığı için tehdit edilen gazetecilere de sahip çıktı. Yürükel çok önemli tespitlerde bulundu.

Türk aydını Sefa Yürükel Hollanda Türkleri üzerinden Türkiye’ye yapılan komployu aydınlattı

2014’te Türk devleti’nin yüklü maddi desteğiyle kurulan, kısa adı CPD olan Centre for Public Debate – Sivil Tartışmalar Merkezi, Hollanda Türkleri Konseyi Genel Başkanı araştırmacı-yazar Sefa Yürükel tarafından sert bir dille eleştirildi.

– “CPD TEPEDEN İNME KURUMDUR”

Avrupa Türkmen Gazetesi‘nin sorularını yanıtlayan Yürükel, “biz, CPD gibi kurumları ciddi almayız bunlar tepeden inme kurumlardır, bunların Türk milleti’nde hiç bir karşılığı yoktur ve bunlar Abdullah Gül ve gibilerinin istekleri doğrultusunda hareket ediyor. Amaçları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı zayıflatmak ve indirmektir.” diyerek gündem yaratan açıklamalarda bulundu.

– “BUNLAR TÜRK DEVLETİ’Nİ TERÖRİST GÖSTERMEKTE VE PKK’YI AKLAMAKTADIR”

Yürükel, “CPD, PKK’la ortak bildiriye imza atması, Abdullah Gül ve ekibinin, Avrupalı ve Amerikalı  meslektaşlarıyla aldıkları kararın uygulamasıdır. Amaç, AK Parti’yi ikiye bölmektir. Abdullah Gül ve ekibine, Avrupa ve Amerika’daki meslektaşları tarafından,“siz Avrupa ve dünya’da PKK’yı meşrulaştırın, bizler de sizi AK Parti içinden çıkararak iktidar yapalım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da indirelim, yeter ki PKK’la anlaşın” şeklinde batılıların Abdullah Gül ve ekibine verdiği sözlerdir.” dedi.

– “BUNLARIN TÜRKLÜKLE BAĞLARI KALMAMIŞ”

Yürükel, “CPD ve gibi kuruluşların PKK ile birlikte atıkları imza, Türkiye ve Türk milletinin istediği bir eylem değildir. Bu adımlar tamamen batılıların istekleri doğrultusunda olmuştur. Gül ekibi, bu imza ve bildiri, faaliyetini sadece burada Hollanda’da değil bütün Avrupa’da yürürlüğe geçirmeye çalışıyor. CPD gibi bazı STK’ları (Amsterdam Türkevi) da kendi çemberleri altına almışlardır. PKK’yı meşrulaştırma ve PKK’yı Türk halkına ve bulundukları ülkelerin halkına da meşru bir örgütmüş gibi göstermeye çalışmaktalar. Onun için CPD gibi örgütlerin Türk milleti ile bir alakaları olamaz.”

sefa yurukel cpd tr komplosu aciklamasi

TERÖRİST PKK’NIN HOLLANDA UZANTISI IRKÇI FED-KOM ÖRGÜTÜ “TERÖRİST TÜRK DEVLETİ” DEDİĞİ HALDE TÜRK DEVLETİNİN DESTEKLEDİĞİ CPD NASIL OLUYOR DA ONUNLA AYNI BİLDİRİYE İMZA ATABİLİYOR? İŞTE CEVABI:

Araştırmacı-yazar Yürükel soru üzerine, “Bu hedef saptırmadır, bir kere PKK ve DEAŞ’in ismi anılmadan terörü kınamak olmaz. Çünkü herkes terörü kınar. Bugün sokağa çıkın ve sorun karşınıza gelen birisine, hemen terörü kınadığını söyler. Hangi adam söylemez ki? Ama yiğit insan, PKK ve DEAŞ’in ismini koyarak bildiri yayınlayıp altına imza atardı. Bak bakalım o zaman FED-KOM imza atar mıydı? PKK ve DEAŞ’in isminin geçmediği bir terör kınamasına imza atıyorsan sen PKK’yi kabul etmiş ve terör örgütü olarak görmemiş oluyorsun demektir. Zaten, böyle bir bildiriye FED-KOM imza atmazdı. PKK dolayısı ile FED-KOM diyor ki, “biz Türk devletini terörist olarak görüyoruz”, bu nedenle o bildiriye imza atmıştır. Bir bildiride hedef göstermek zorundasınız. Terörist örgütün adını verip hedef koymamak korkakça bir şeydir ve PKK’yı meşrulaştırma’dır.” diyerek tespitlerini koydu.

– “AMAÇ TÜRK DEVLETİ VE TÜRK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ZAYIFLATMAK VE MAHKUM ETMEKTİR”

PKK’nın önüne yatan CPD’le yurtdışından tezgahlanan komployla hedeflenenin AK Parti’nin bölünmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirilmesi ve mahkum edilmesi olduğunu belirten Yürükel, “Türkiye’deki AK Parti içindeki Recep Tayyip Erdoğan’a karşı muhalefet var, Abdullah Gül ve (FETÖ’den de arta kalanların bir bölümünü oluşturan) ekibinin buradaki yansımasıdır. Gül’ün, Amerika’lı ve Avrupa’lı meslektaşlarının istedikleri eylemlerin buradaki yansımasıdır. Yani Avrupa’lı ve Amerika’lı meslektaşları diyor ki, “siz PKK’yı meşrulaştırın, sizi Erdoğan’a ezdirmem, size sahip çıkarım” diyorlar.”

– “PKK İLE BİRLİKTE İMZA ATANLAR İHANET ETMİŞLERDİR, TÜRK’E İHANET EDEN TÜRK ADINA HAREKET EDEMEZ”

– “CPD’DE KENDİLERİ GİBİ 3-5 KİŞİ BİR ARAYA GELMİŞLER, İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ’NÜN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR”

– “KİM SEÇMİŞ BUNLARI DA TÜRKLER ADINA HAREKET EDİYORLAR?”

Yürükel, PKK’la ortak bildiriye imza atan Mehmet Emin Ateş’in başkanlığındaki CPD’yi kast ederek, “Bunların Türkleri birleştirme gibi bir meseleleri yoktur, bunlar kendileri gibi 3-5 kişiyi bir araya getirme ve Hollanda istihbarat örgütü AİVD’nin gönlünü hoş tutma çabası içindeler. PKK ile ortak bildiri yazıp, imza atanlar ihanet etmişlerdir. Türk’e ihanet edenler Türkler adına hareket edemez. Her canı isteyen Türk adına hareket edemez kim seçmiş bu ihanetçileri?” dedi.

sefa yurukel cpd tr komplosu aciklamasi

MAFYA’YA İHALE VERİLDİ, MAFYA CPD’Yİ ELEŞTİREN GAZETECİLER BAŞTA OLMAK ÜZERE AYDINLARA ÖLÜM TEHDİDİ SAVURUYOR

Avrupa Türkmen Gazetesi’nin Yürükel’den açıklama alarak yaptığı ve ses getiren haberinde, terör örgütü PKK’yı meşrulaştırma telaşı içinde olanların gazeteciler tarafından haberleştirilmesi vurgulandı. Gazetecilerin faaliyetlerinden ve haberlerden rahatsız olan imzacıların ve yandaşlarının işi mafya’ya ihale ettiği, Türk toplumunu temsil etmeyen gerek ‘PKK ve yaltakçıları’ gerekse ‘FETÖ ortaklı sağ’ maganda ağızlarca da dışarıya yansımıştı. Söz konusu mafya’nın ilk işinin gazetecileri ölümle tehdit etmek olduğunun altı çizilerek konu Yürükel’e soruldu.

AVRUPALI TÜRKÜN YÜREKLİ YİĞİDİ SÖZÜNÜ HAK EDEN GERÇEK TÜRK AYDINI SEFA YÜRÜKEL AVRUPALI TÜRK GAZETECİLERE SAHİP ÇIKTI!

Yürükel, “Ateş, Ateş olsa bulunduğu yer kadar yer yakar. Kimse, kimseye bir şey yapamaz, burası hukuk devletidir. Gazetecilerde hukuka başvururlar. Bu mafyacılık oynayanlar fasa fiso’dur. Gazetecilerden kimse çekinmemeli. Böyle bir tehdit varsa Hollanda istihbaratı kimin ne yaptığını bilir ve bulur.” dedi.

– “EMİN ATEŞ, KENDİSİNDEN BAŞKA KİMSEYİ TEMSİL EDEMEZ PALAVRAYI BIRAKSIN”

– İŞİN İÇİNDE ROTTERDAM’DAKİ ‘MİMAR SİNAN VAKFI’ ADIYLA MURAT GEDİK’İN BAŞKANI OLDUĞU HOLLANDA ÜLKÜCÜ TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU DA VAR

– “STK YÖNETİCİLERİ FED-KOM’UN PKK’NIN AVRUPA’DAKİ EN ETKİLİ ÖRGÜTLERİNDEN BİRİSİ OLDUĞUNU BİLİR, “BİLMİYORUM” DEME İMKANI YOKTUR”

– “HOLLANDA İSTİHBARATINI HOŞ TUTAN GÜL EKİBİNİN KONTROLÜNDEKİ CPD, PKK İLE ÖPÜŞMÜŞ’TÜR”

Yürükel, “Mehmet Emin Ateş ve savunucuları, Türk milletini temsil edemez ancak Abdullah Gül ve gibilerin istekleri doğrultusunda hareket ederler. Bu imza meseleleri daha önce de yaşanmıştı. Bu tür imzalar atılıp, bildiriler yayınlandığı zaman Hollanda İstihbaratını memnun ediyorlar. 6 ay önce Rotterdam Belediye Başkanı’nın isteği doğrultusunda yine benzer imzalar atılmıştı, hata (Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’na bağlı olduğu kayıt edilen, Rotterdam’daki MHP teşkilatının gençlik teşkilatı) Mimar Sinan Vakfı‘da imza atanlar arasında idi. Hollanda Diyanet Vakfı’da (HDV) 6 ay önceki imza skandalına katılarak, imza atmıştı, ancak Hollanda Diyanet Vakfı’nın bu son imza girişiminde isimlerini göremedik. Yukarıda ismi zikir edilen vakıf ve benzeri STK’ların hepsi (PKK uzantısı) FED-KOM’un PKK’nın Avrupa’daki en etkin kuruluşu olduğunu bilir. Yani kiminle imza attıklarını “bilmiyorduk” diyemezler. STK yöneticisi olan herkes FED-KOM’u bilir, dolayısı ile bunlar PKK ile öpüşmüşler’dir diyerek hepsinin amacının PKK’yi meşru bir yapı olduğunu kendisine dava edindiğini gözler önüne serdi.

ANALİZ: ‘Abdullah Gül ve gibiler’ ve ‘Abdullah Gül ve ekibi’ gibi grupların terörist-başı Fethullah Gülen/FETÖ’le bağlantılı olup Türkiye’den Hollanda’ya gönderilen paraları harcayan çıkar grubu olduğu, Türk devleti tarafından finanse edilen Mehmet Emin Ateş’in başkanlığını yaptığı CPD’nin FETÖ bağlantılı ‘Abdullah Gül ekibi’nin Avrupa ve Hollanda üzerinden, terörist PKK’yı yok etmeye kararlı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı komplo hazırlığına girdiği ve bu projeyi Hollanda istihbarat örgütü AİVD’le işbirliği içinde onu hoş tutarak yaptığının analizi burada yapılmıştır. Hollanda Türklerinin güçlenmesinden ve Hollanda’da güvenliğin olmasından yana olan Sefa Yürükel ise Hollanda Türkleri Konseyi Genel Başkanı olarak gerçek bir Türk aydını olmanın sorumluluğunun gereği toplumsal vicdanın sesi olmuş, komployu ifşa etmiş ve gazetecilere sahip çıkmıştır.

Dipnot: Yukarıdaki haber, Avrupa Türkmen Gazetesi‘nin Hollanda Türkleri Konseyi Genel Başkanı araştırmacı-yazar Sefa Yürükel’le yaptığı, ses getiren bir söyleşi’sinin sadeleştirilmiş ve AVRUPA TÜRK GAZETESİ tarafından analiz edilmiş halidir.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

ermeni tartismasi hollandaya sicradi

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

ibrahim gormezden emin atese

dursun paksoy carpici konustu

dursun paksoy carpici konustu on

gedik cpd emin ates haberi

emin ates cpd bildiri krizi

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.