avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Tunahan Kuzu Hollanda’ya insanlık dersi verdi, Ankara için mecliste tek başına 1 dakika saygıya durdu

Hollanda Parlamentosu’nun Tunahan Kuzu’nun 1 dakikalık saygı duruşu önergesini kabul etmemesinin ardından, konuşmak için kürsüye gelen DENK Partisi Lideri Tunahan Kuzu, kendi konuşma süresinin 1 dakikasında saygı duruşuna geçti.

Tunahan Kuzu Hollanda’ya insanlık dersi verdi, Ankara için mecliste tek başına 1 dakika saygıya durdu
A+
A-

Kuzu, “Geçen yıl Paris’te olan saldırının ardından burada herkes saygı duruşunda durmuştu, aynı saygıyı şimdi maalesef göremiyoruz” diyen, kendi konuşma süresi esnasında Ankara ve dünyanın her tarafında terör’den hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Hollanda Parlamentosu’nda sadece Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk terörde hayatını kaybedenler için saygı duruşuna geçtiler. Başbakan Rutte, hükümet üyeleri ve Başbakan Mark Rutte dahil, yerlerinden kalkmazken, milletvekillerinin asık suratlarıyla bakıştılar.

Hollanda Parlamentosu, Ankara için 1 dakikalık saygı duruşuna tahammül etmedi

Hollanda Parlamentosu’nda önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan ‘Avrupa Birliği mülteci toplantısı’ müzakere ediliyordu.

Parlamentoda oturum açılmadan hemen önce DENK Partisi Lideri, Hollanda Milletvekili Tunahan Kuzu, Ankara’da hayatını kaybeden insanların anılması için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmasını sözlü olarak talep etti.

Tunahan Kuzu: “Ankara yine bir terör olayıyla karşı karşıya kaldı. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların anısına meclisi 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” dedi.

Sosyal-demokrat işçi partisi Pvda’lı Meclis Başkanı Khadija Arib ise bu önergenin zamanı olmadığını belirterek “Önceden bunu bana söyleseydiniz bu durumda ne yapmamız gerektiğini size belirtirdim” diyerek, 1 dakikalık saygı duruşuna gerek olmadığını söyledi.

VVD partisi milletvekili Zijlstra ise Tunahan Kuzu’yu suçlayarak, buradan siyasi çıkar beklediğini söyledi. CDA Lideri Buma ise Tunahan Kuzu’nun bu önergesinin milletvekillerini zor bir duruma düşürdüğünü savunarak Kuzu’nun 1 dakikalık saygı duruşu önergesine açık açık karşı çıktı.

D66 sözcüsü Verhoeven ise 1 dakikalık saygı duruşuna karşı olmadığını, ancak bu şekilde dünyada olan kötü olayların bazılarına saygı duruşunda durup bazılarında ise durmamak gibi gözükeceğini ifade etti.

Paris’teki terör saldırısında tüm Avrupa Birliği ülkelerinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmuş, ancak Hollanda meclisinin Türkiye’de olan bir terör saldırısına 1 dakikaya tahammül gösterememesi ise algıdaki ayrımcılığı gösterdi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

iste grurumuz tunahan kuzunun hollanda parlamentosuna insalik dersi verdigi o anlar

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.