avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5976
EURO
34,7961
ALTIN
2.488,42
BIST
9.457,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Terör her yerde terördür; Avrupa’da hayat durdu

Orta Avrupa ülkelerinin yıllarca besleyip büyüttükleri terör örgütleri, şimdi kendilerini vuruyor. Paris saldırısının ardından birçok ülke şimdi terör korkusuyla yatıp kalkıyor.

Terör her yerde terördür; Avrupa’da hayat durdu
A+
A-

Güneş’in haberine göre yıllardır terör örgütlerinin faaliyetlerine göz yuman Avrupa ülkeleri, bugün terörün pençesine düştü. Başta Fransa, Belçika, Hollanda ve Almanya, Paris’te 129 kişinin öldüğü saldırıların ardından, terör korkusuyla yatıp kalkmaya başladı. Tüm bunlar yaşanırken Fransız güvenlik güçleri, dün başkentin Saint Denis bölgesinde Paris saldırılarının mimarı olduğu sanılan Abdelhamid Abaaoud’un bulunduğunu düşündükleri bir apartman dairesini bastı. Evde bulunanların polise karşılık vermesiyle silah sesleri yankılandı. Uzun bir süre devam eden çatışma sırasında silah sesleri giderek şiddetlenirken, patlama sesleri de duyuldu.

KADIN TERÖRİST KENDİNİ PATLATTI
Operasyon sırasında bir kadın terörist, kendini patlattı. Operasyonda 3 kişinin öldürülürken, 5 kişi ise gözaltına alındı. Bu operasyonun ardından Paris’te bir kiliseye operasyon başlatıldı. Polis kilisenin kapılarını kırarak içeri girdi. Kilisede Paris saldırılarının beyni olduğu düşünülen 27 yaşındaki Fas asıllı Belçika vatandaşı Abdelhamid Abaaoud’ın saklandığı ileri sürüldü. Yerel saatle 04.20’de başlatılan operasyon 7 saat sürdü. Operasyon sonrası açıklama yapan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve güvenlik görevlilerini çok cesur bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.
evinizden çıkmayın çağrısı yapıldı

Cazeneuve, “Bölge halkına da sakin kaldıkları için teşekkür ediyorum. Operasyonu tamamladık. Operasyonun başarısına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Operasyon havadan da polis helikopteriyle takip edilirken bölgede halka “evinizden çıkmayın ve camlarınızı kapatın” çağrısı yapıldı. Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım’da düzenlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

MAÇ BİR SAAT KALA İPTAL OLDU
Belçika-İspanya maçından sonra, Almanya ile Hollanda milli futbol takımları arasında oynanacak olan müsabaka da terör saldırısı şüphesiyle iptal edildi. Hannover kentindeki 49 bin kişilik stat, bombalı saldırı düzenleneceği istihbaratı üzerine boşaltıldı. Her yer didik didik arandı ancak bomba bulunamadı. Maçı izlemeyi planlayan Başbakan Angela Merkel de havaalanından döndü.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

Paris katliamından kan donduran yeni görüntüler

Maskeli Kanadalı: her hafta bir Müslüman öldüreceğim

Paris saldırısının ‘beyni’ öldürüldü

Gözler Avrupa’nın Rakkası Molenbeek’te
Paris’te 132 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları gerçekleştirenler ortaya çıktıkça gözler Brüksel Molenbeek Mahallesi’ne çevrildi. Molenbeek nasıl cihatçıların yuvası haline geldi? Terör saldırılarıyla anılan mahalle, Avrupa’nın ortasında nasıl denetimsiz faaliyetlerini sürdürebildi?

Fransa’da Türk’e ırkçı saldırı

Paris saldırısının şifreleri ortaya çıktı

Paris’te 3 bombacı kardeş

Paris’teki saldırıda Elif Doğan hayatını kaybetti

Paris’teki saldırı anı kameraya böyle yansıdı

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.