avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3181
EURO
35,1379
ALTIN
2.293,12
BIST
9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sözde ‘Ermeni soykırımı’nı anlatan sergi açan CHP’ye karşı tepkiler büyüyor

Açıldığı günden beri büyük tepki toplayan CHP’li Çankaya Belediyesi’nin CHP Lideri Kılıçdaroğlu onaylı sözde ‘Ermeni soykırım’ sergisine bir tepki de Talat Paşa Komitesinden geldi. Komite Başkanı İsmail Hakkı Pekin, sergiye yer tahsis eden CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i eleştirdi. Pekin, “CHP’li Belediye Ermeni Diasporası’nın propagandasını yapıyor” dedi.

Sözde ‘Ermeni soykırımı’nı anlatan sergi açan CHP’ye karşı tepkiler büyüyor
13.11.2015
A+
A-

HABER MERKEZİ – Ankara’da 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen ve CHP’li belediyenin destek olduğu “Dildilan Kardeşlerin Objektifinden Bir Ermeni Ailesinin Yitik Geçmişi” adlı serginin yankıları sürüyor. Türkleri katil olarak gösteren ve sözde ‘Ermeni soykırımı’nı anlatan sergiye ev sahipliği yapan CHP’li Çankaya Belediyesi’ne bir tepki de Talat Paşa Komitesi’nden geldi.

Ulusal Kanal’ın haberine göre Komite Başkanı İsmail Hakkın Pekin, sergiye ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen’i eleştirdi.

SÖZDE ‘ERMENİ SOYKIRIMI’ SERGİSİ KILIÇDAROĞLU’NUN ONAYIYLA YAPILDI
Serginin kaldırılmasını isteyen Pekin, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Başkanı’nı, hem CHP’nin Merkez Karar Kurulunu hem de Çankaya Belediye Başkanı’nı halka şikayet ediyorum. Hem Çankaya halkına hem de bütün Türk Milleti’ne. Eliniz oy vermeye giderken seçtiğiniz insanlara dikkat edin. Bu ülkenin başına ne getirecekler dikkat edin. Milletim adına gerçekten Çankaya Belediyesi’nin yapmış olduğu bu işten dolayı utanç duyuyorum. Bence bu sergi 22 Kasım’a kadar gösteriliyor, durdurulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU KAZANIMLARI HİÇE SAYIYOR
Pekin, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’in AİHM’de kazandığı zafere dikkat çekti. Pekin, “Avrupa İnsan Hakları Büyük Dairesi’nde İsviçre Perinçek Davasında alınan bir karar var. O kararda da alenen Ermeni Soykırımı’nın Holokost’a benzemediği Ermeni Soykırımı’nın olmadığına dair ifadeler var. Buna rağmen Çankaya Belediyesi maalesef Ermeni iddialarını güçlendiren Ermeni iddialarını ifade eden bir sergiyi fotoğraf sergisini Çankaya’nın göbeğinde açıyor kendi olanakları ile ve Ermeni propagandası Ermeni Diasporası’nın propagandasını yapıyor.” dedi.

Türklere hakaret içerikli sözde ‘Ermeni soykırımı’ sergisinin ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemdeki ‘uluslararası çevrelerle uyumlu geçinme’ politikası çerçevesinde onay gördüğü ve CHP’deki tepkilere rağmen Kılıçdaroğlu’nun “CHP’de değişim sürecek” çerçevesinde, eski köye yeni adetler getirme politikasını sürdüreceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu bu bağlamda Atatürkçü olarak bilinen isimleri tüm tepkilere rağmen, Genel Merkez’den uzaklaştırmaya devam edeceği de belirtildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

Sözde ‘soykırımı’ tanıyan sergi açan CHP’li belediye’ye yönelik tepkileri izleyin:

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.