avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sevil Shhaideh başbakan olursa Romanya’da bir ilk gerçekleşecek, Türk başbakan olacak

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile bir araya gelen Dragnea, Cumhurbaşkanı Iohannis’e başbakanlık için Sevil Shhaideh’i önerdiklerini söyledi. Tatar Türkü olan Sevil Shhaideh başbakan seçilirse ülkede bir ilk gerçeklemiş olacak.

Sevil Shhaideh başbakan olursa Romanya’da bir ilk gerçekleşecek, Türk başbakan olacak
26.12.2016
A+
A-

Romanya’da 11 Aralık’ta yapılan genel seçimin galibi Sosyal Demokrat Parti lideri Liviu Dragnea, partisinin başbakan olması için Tatar Türkü olan Sevil Shhaideh’i önerdiğini duyurdu.

BAŞBAKAN OLURSA ÜLKEDE BİR İLK GERÇEKLEŞECEK

Dragnea, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile bir araya geldi. Dragnea, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Iohannis’e başbakanlık için Sevil Shhaideh‘i önerdiklerini söyledi.Romanya basınında Dragnea’nın önerisi son dakika olarak duyurulurken, Sevil Shhaideh’in başbakan olması durumunda Romanya’da ilk kez hem bayan hem Müslüman hem de Tatar Türkü’nün başbakan olacağı yorumları yapıldı.

TARİH PROFESÖRÜNÜN AKRABASI

Tarih profesörü Kemal Karpat’ın akrabası olan Sevil Shhaided, 2012 yılında devlet sekreterliği görevinde bulunmuş, 2015 yılında Victor Ponta hükümetinde kalkınma bakanlığı yapmıştı.Romanya Merkez Seçim Bürosu tarafından açıklanan resmi sonuçlara göre, seçimlerin galibi Sosyal Demokrat Parti, milletvekili seçimi için açılan sandıktaki oyların yüzde 45,47’sini alarak 154 milletvekilini, senatör seçimi için açılan sandıktaki oyların da yüzde 45,67’sini alarak 67 senatörü meclise göndermişti. Merkez sağdaki Ulusal Liberal Parti ise mecliste, milletvekili oylarının yüzde 20,04’ünü alarak 69 milletvekili ve senatör oylarının yüzde 20,41’ini alarak 30 senatör sandalyesinin sahibi olmuştu.

Romanya Liberal ve Demokratlar İttifakı, milletvekili seçimi için kullanılan oyların yüzde 5,62’sini alarak 20 milletvekili ve senatör seçimi için kullanılan oyların da yüzde 6’sını alarak 9 senatör çıkarmıştı. PSD lideri Dragnea ise ALDE ile koalisyon kuracaklarını belirterek, tek bir başbakan adayı belirlediklerini, bunu da kamuoyu ile yakın zamanda paylaşacaklarını kaydetmişti.

Sevil Shhaided kimdir?

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.