avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sedat Peker hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Ataşehir’de katıldığı bir açılışta silahlanma çağrısı yapan Sedat Peker hakkında ‘Haklı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Sedat Peker hakkında soruşturma başlatıldı
06.02.2019
A+
A-

Sedat Peker hakkında Ataşehir’de yaptığı konuşma nedeniyle, “Suç İşlemeye Tahrik ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme” suçlarından soruşturma başlatıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “03.02.2019 tarihinde Ataşehir’de gerçekleşen bir açılış esnasında konuşan Sedat Peker’in halka silahlanma çağrısı yaptığına dair bilgi alınması üzerine ilgili konuşma kaydı kolluk marifetiyle temin edilerek incelenmiş ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin gerçeği araştırılıp yasal gereğine tevessül etmek amacıyla şüpheli hakkında ‘Suç İşlemeye Tahrik ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme’ suçlarından soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Silahlanma çağrısı yapan Sedat Peker: Kudurun Ulan!

 NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, İstanbul Ataşehir’de katıldığı bir lokanta açılışında, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde silahlanma çağrısı yaptı.

“Biz bu vatanın delileriyiz, fedaileriyiz” diyen Peker, “Şimdiden seçimlerde YSK’yı tanımadıklarını söylüyorlar, seçim sonucuna göre insanları, partililerini sokaklara dökecekler. Bunun amacı terör örgütleri mensuplarının da o partililerin arasına katılıp ülkeyi yakmaları ve yıkmalarıdır. Polisimiz, askerimiz güçlüdür ancak bu ülkenin evlatları da bu ülkenin sokaklarını koruyacaklar” ifadelerini kullandı.

Silahın iyi insanların elinde bir güvence olduğunu öne süren Peker, “Bu sebeple imkânı olanlar ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar” dedi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.