avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5675
EURO
34,6955
ALTIN
2.503,75
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sabah Mardan kimdir?

Hollanda Irak Türkmenleri Danışma Kurulu Vakfı (İTAR) Başkanı, Ziraat Yüksek Mühendisi ve Sanat Eğitmeni Sabah Mardan kimdir?

Sabah Mardan kimdir?
17.11.2016
A+
A-

Adı Sabah Merdan olarak ta okunan Sabah Mardan, 3 Nisan 1948’de Irak’ın Kerkük şehrinde dünya’ya geldi, liseyi Kerkük’te, Üniversite ve yüksek lisansını ise Ankara’da yaptı.

Ticaretle uğraşan Mardan, ziraat yüksek mühendisi olarak genetik dalında yüksek lisansı bulunmaktadır.

Mardan, 1994’te Hollanda’ya yerleşerek, kurucusu olduğu Hollanda Irak Türkmenleri Danışma Kurulu Vakfı’nda (İTAR) ilk olarak sekreterlik görevinde bulundu ardından ise hala yürütmekte olduğu başkanlık görevine geldi.

Hollanda’nın Limburg Eyaleti’nde Sağlık Bakım Platformu (PAZ) yönetim kurulu üyeliği, Venlo Türk Sanat Vakfı yönetim kurulu başkanlığı ile Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu yönetim kurulu üyeliği de yapmaktadır.

Bir dönem Venray Müzik Okulu’nda müzik eğitmenliği yapan Mardan, kültür-sanatla olan ilişkisini kesmeyerek, Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) İnimb Sahne Sanatları Enstitüsü’nde denetleme kurulu başkanı’lığı görevini sürdürmektedir.

Mardan, Türkçe, İngilizce, Arapça, Hollandaca, Azerce ve Kürtçe dillerini iyi derecede bilmektedir. Mardan evli ve bir çocuk babasıdır.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.