avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5064
EURO
34,5611
ALTIN
2.501,94
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

PKK’lı terörist Bahoz Erdal imha edildi, Avrupalı Türkler sevinçli

Anadolu Ajansı, terör örgütü PKK’nın üst düzey sorumlularından “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin’in, Suriye’de öldürüldüğünü duyurdu. Konuyla ilgili hükümetten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’tan geldi. Bayram müjdesi olarak değerlendirilen haberden sonra Avrupalı Türk STK temsilcilerinden ardı ardına destek açıklamaları geldi.

PKK’lı terörist Bahoz Erdal imha edildi, Avrupalı Türkler sevinçli

Suriye’de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü PKK’nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin‘in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Anadolu Ajansı’na açıklamada bulunan Hasekavi, terör örgütü PKK’nın üst düzey sorumlularından “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin‘in dün akşam 20.25’te Himo beldesinden Kamışlı’ya giderken hedef alındığını söyledi.

Hasekavi, Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirtti.

BAHOZ ERDAL OLDU ‘GAZOZ ERDAL’
Konuyla ilgili Tel Hamis Tugayları da bir bildiri yayınladı. Bildiride, “Suikast eylemi neticesinde Bahoz Erdal ve yanındakilerin hayatlarını kaybettikleri kesinleşmiştir” denildi.

BAHOZ ERDAL KOD ADLI KATİL ‘FEHMAN HÜSEYİN’ EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNDE YER ALIYORDU
“Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı’nın terörist-başı Fethullah Gülen‘in başında bulunduğu ‘aranan teröristler listesi’nde, kırmızı kategoride yer alan bir isimdi.

FEHMAN HÜSEYİN / BAHOZ ERDAL KİMDİR?
Bahoz Erdal kod adlı Ferhan Hüseyin 1969 Suriye doğumlu. Gençlik yıllarında Şam’da tıp eğitimi aldı. Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık’la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan HPG’nin sözde komutanlığı yaptı. Türkiye’de gerçekleştirilen birçok terör saldırısının emrini verdi. 2010’da Hakkari’nin Geçitli Köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 9 vatandaşın öldürülmesi, 2011 yılında, 24 askerin şehit olduğu Hakkari’deki karakol baskını ve 2012’de 8 askerin şehit edildiği Yeşiltaş Karakolu baskını o saldırılardan bazıları. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin 9 temmuz 2016 tarihinde imha edilerek etkisiz hale getirildi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA
Bahoz Erdal‘ kod adlı Fehman Hüseyin‘in öldürülmesiyle ilgili hükümetten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’tan geldi. Başbakan Yardımcısı Kaynak, “PKK’nın en önemli aktörlerinden biri olan ‘Bahoz Erdal’ lakaplı Fehman Hüseyin’in aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık. Biz bir yandan terör ile mücadele ederken, bir yandan da ülkemizin huzurunu, refahını düşünüyoruz” dedi.

AVRUPALI TÜRKLER SEVİNÇLİ, TÜRK STK’LARDAN AÇIKLAMALAR GELDİ
Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı akademisyen Sefa Yürükel, gazetemize yaptığı açıklamada “PKK terör örgütünün önemli yöneticilerinden olan bu katilin imha edilmiş olması halkımızı sevindirmiştir. Bu şunun işaretidir; Türkiye ve TSK, bataklıktaki sinekler yerine PKK’nın tepe noktasındaki teröristleri de imha etmekte kararlılığını ortaya koydu. Umarız bu böyle devam eder ve PKK haritadan ve gök-küresinden silinerek kalıcı barış hakim olur. Burada unutulmaması gereken şey; Türk-Rus ilişkilerinin iyileşmeye doğru gitmesiyle beraber terörle mücadelede mesafe alıyor olmamızdır. Emperyalizmin terör fahişeleri artık bölgeyi istikrarsızlaştıramayacaktır. Kalıcı demokrasi ve barışı tesis etmek için sürdürülen bu hayati mücadeleye Avrupa’daki Türklerin desteği giderek artacaktır. Türk toplumu, gerek Yeni Vatan Avrupa’ya gerekse de Anavatan Türkiye’mize bağlılığını göstermeye devam edecektir. Herkesi, desteğini artarak sürdürmeye davet ediyorum. Terör örgütü hayatın tüm alanlarından silinmek zorundadır. Bu demokrasi, barış ve  hukukun gereğidir.” dedi.

CHP TABANI PARTİYE EL KOYSUN ve MUHALEFETİN HEZEYANLARI
Yürükel ayırca Türkiye’deki muhalefetten ve Cumhuriyet gazetesi gibi Atatürk’le ilgisi kalmayan yayınlardan gelen ‘Bahoz Erdal ölmedi’ şeklindeki haberlerin ise ‘içlerinden geçen bir hezeyan’ olarak değerlendirerek şunları söyledi; “Bu şekilde haber yalanlanarak nereye varılmak isteniyor. PKK’ya hamilik yaparak Türkiye’de hükümete alternatif olunmaz. Gönül ister ki CHP tüm gücüyle Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadeleye destek olsun.” diyerek Kılıçdaroğlu ve etrafındaki ekibin CHP tabanı tarafından sorgulanması gerektiğine değindi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Erdoğan: Hollanda istihbaratı AİVD cihat konusunda cahil

İşte resmen aranan teröristlerin listesi

PKK ve FETÖ Türk milletine karşı birleşerek ihanete devam ediyor

Stratejist Sefa Yürükel net konuştu: FETÖ, PKK ve IŞİD emperyalizmin fahişesidir!

Kandil ve FETÖ dümdüz edilmelidir!

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.