avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

OHAL kararına Avrupalı Türklerden büyük destek; fırsat bu fırsatken FETÖ ve PKK imha edilmeli ABD’nin iç-işgal planı önlenmeli

Sosyal-Antropolog Sefa Yürükel, Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı sıfatıyla HTK adına AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne yaptığı özel açıklamada OHAL’in FETÖ, PKK ve IŞİD’i temizlemek için şans olduğunu söyledi. Henry Barkey’in 15 Temmuz’da İstanbul’da ne iş yaptığını soran Sefa Yürükel, Akıncılar üssünde yakalanan FETÖ’nün en önemli TSK imamı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yar.Doç.Dr. Adil Öksüz’ün FETÖ’cü hakimlerin kamikazesiyle serbest kalmasını OHAL’in gerekliliğine örnek gösterdi.

OHAL kararına Avrupalı Türklerden büyük destek; fırsat bu fırsatken FETÖ ve PKK imha edilmeli ABD’nin iç-işgal planı önlenmeli

Stratejist Sefa Yürükel, gazeteci Oğuzhan Kılıç’a konuştu. Yürükel verdiği söyleşide sıcağı sıcağına OHAL kararını değerlendirdi.

GEREĞİ YAPILDI TEMİZLİK BAŞLIYOR
“Bu Karar gerekli bir karar. Yalnız sadece FETÖ değil PKK’ya karşı da IŞİD’e karşı da uygulanmalı. Daha öncede belirttiğim gibi başka muhaliflere yönelmemeli. Uygulamalarda adil ve hukuki olunmalı. Eğer laik kesimler ve diğer siyasi partilere STK’lara yönelirse, bu hem stratejik ve hem de olayın boyutlarını değiştiren bir hata olur. Hükümet ve Cumhurbaşkanı’da yalnızlaşır. Halk desteğini çeker. Bu da yapılması gerekenleri boşa çıkarır. Türkiye en kaygan bir jeo-politik bölgede bulunuyor.”

FETÖ, PKK VE IŞİD FIRSAT BU FIRSATKEN İMHA EDİLMELİ; BU BİR ŞANSTIR!
“Şu anda yukarıda saydığım üç gruba imha amacıyla uygulanmalı. Halkın özgürlük ve demokratik haklarına dokunulmamalı. Millete güven verilmeli uygulamalar ile laiklik gözetilmeli. Maceracı kökten dinci uçlara müsaade edilmemeli. Demokrasi herkes için denilmeli. Hükümet ve Cumhurbaşkanı herkesi kazanır bir pozisyona girmeli. Kuşkuları gidermeli.”

FETHULLAHÇI TERÖRİSTLER HALA AKTİF, ‘KAMİKAZE’ PEŞİNDELER
“Üçünün de ipi ABD’nin elinde. Darbe girişimi sırasında ünlü CİA görevlisi Henry Barkey İstanbul’a gelmişti. Bu adam sürekli darbe konusuna işliyordu. Akıncılar üssünde yakalanan FETÖ’nün en önemli TSK imamı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yar.Doç.Dr. Adil Öksüz kamikaze hakimler tarafından serbest bırakılmış. Bu kadar önemli birisini nasıl bırakıyorlar?”

yurukel ohal kararı2

OLUP BİTENLER BİR ‘İÇ İŞGAL PLANI’NIN GERİ PÜSKÜRTÜLMESİDİR; TÜRKİYE OHAL’İ ABD’YE UYGULUYOR
“FETÖ’cü eşkiyalar hala bazı yerleri koruyorlar. Bunun için ‘olağanüstü hal’ gerekli. Bu esasında bir Türk-Amerikan Savaşı’dır. Türkiye ABD’ciller’e karşı olağanüstü hal uyguluyor. Bu doğrudur. Desteklenmelidir. Yanlış uygulamalarda ise uyarılar yapılmalıdır ve düzeltilmelidir. Yoksa Hükümet ve Cumhurbaşkanının bu durumu yönetemez hale gelir. Yanlış uygulamalar yaptırmak için FETÖ, PKK ve ABD’nin diğer güçleri ellerinden geleni yapacaklardır. Uyanık olunmalıdır. Hata yapanın cezası verilmelidir. Her şey şeffaf olmalıdır.”

HENRY BARKEY’İN 15 TEMMUZ’DA İSTANBUL’DA İŞİ NE?
“Eski ABD dışişleri bakanı Colin Powel’in özel kalem müdürü Lawrens Wilkerson CİA’nın FETÖ’le yaptığı darbe girişiminden haberi olduğu ve CİA başkanının darbe girişimindem haberdar olduğunu söyledi. Ayrıca ABD’nin Regan döneminde de buna benzer çeşitli ülkelerde 58 adet gizli operasyon yaptığını belirtti. ABD’nin bunu alışkanlık haline getirdiğini itiraf etti. Bu da gösteriyorki ABD İstanbul’da o sırada bulunan Henry Barkey’in boşuna bulunmadığını, Türkiye kökenli bir Yahudi olan bu CİA’cı şahsın muhtemelle darbeyi organize etmiş ve darbe bildirisinde yazmış olabilme ihtimali çok yüksek.”

BARIŞI VE İNSANLIĞI HEDEF ALAN ABD BESLEMESİ 3 TERÖR ÖRGÜTÜ İMHA EDİLMELİ, TAM VAKTİDİR
“Bugün Europol Avrupa polis teşkilatı PKK’nın PYD ile ilgili organik bağı olduğu bilgisini yıllık terörle mücadele raporunda açıkladı. PYD’nin PKK’nın Suriye kolu olduğunu vurguladı. Burada Avrupa ABD’den ayrılıyor. Ve burada ayrışma gözüküyor ABD ile Avrupa arasında. Buda ABD’nin kara gücü olan PKK’nın Suriye’de ABD’li özel kuvvetlerle ‘Kürt koridoru’ esasında ABD İsrail koridorunun Türkiye’ye karşı kuşatma rolünü gözlerin önüne seriyor. Yani içerde işgal dışarda kuşatma operasyonu ve İŞID’i, PKK’yı ve FETÖ’yü kullanarak ABD’nin neyi amaçladığı ortaya daha iyi dökülüyor. Bundan dolayıda ABD’nin tasmalarını elinde bulundurduğu bu üç terör örgütüne eş zamanlı operasyonlar yapılması gerekiyor. Burada terör örgütleri nezdinde ABD ile Türkiye savaşıyor. Bunu çok iyi anlamamız ve içerde birliğin ve dışarda dostluğun Türkiye cumhuriyeti ve milleti olarak sağlanması çok büyük önem arz ediyor.”

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.