avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Obama bütçeyi kongreye sundu

ABD’nin 2016 yılı bütçesi Kongre’ye sunuldı. 4 trilyon dolarlık bütçede IŞİD ve Suriye için 3 buçuk milyar dolar ayrıldı.

Obama bütçeyi kongreye sundu
03.02.2015
A+
A-

ABD Başkanı Barack Obama, bütçeyi Kongre’ye sundu. 4 trilyon dolarlık bütçede IŞİD ile mücadele ve Suriye meselesi için 3 buçuk milyar dolar ayrılıyor.

Obama’nın 2016 bütçesinde ABD Dışişleri Bakanlığı ile ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı için ayrılan bütçe toplamda 50.3 milyar dolar. 50.3 milyar dolarlık bütçenin de 7 milyar doları “Denizaşırı Olası Operasyonlar” kalemi altında yazıldı.

Bütçede, IŞİD ile mücadele ve Suriye’deki krize yanıt vermeye 3,5 milyar dolar ayrılıyor.

Bütçe, IŞİD ile mücadele çabaları, bölgesel partnerleri geliştirme ve Suriyeli ılımlı muhalifleri güçlendirme adımları için kullanılacak.

Öte yandan ABD yönetimi, yurtdışı gelire sahip olan şirketlerden ülke içindeki yolların yapımı için yüzde 14 vergi almaya hazırlanıyor. 285 milyar dolarlık yeni gelir bir defaya mahsus olacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.