avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

O kişi konuştu: “Hollanda, Kıbrıs Türklerini sömürüyor”

Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Tözün Tunalı, KKTC’deki radarlar konusunda yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında Hollanda’daki firmanın KKTC halkını, Kıbrıs Türklerini sömürdüğünü belirten Tözün Tunalı, 10 yıllık sürenin dolmasına rağmen sözleşmenin yenilenmeye çalışıldığını iddia etti.

O kişi konuştu: “Hollanda, Kıbrıs Türklerini sömürüyor”
11.01.2017
A+
A-

Kıbrıs Manşet’ten edinilen bilgiye göre Tözün Tunalı imzasıyla yayınlanan basın bildirisinin tam metni şu şekildedir:

HIZ TESBİT KAMERALARI SORGULANMALIDIR…..
“On yıl önce CTP-ÖRP Hükümeti döneminde ülkemizin her tarafına takılan hız tespit kameraları ile ilgili olarak yeniden sorgulanması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Yap işlet devret modeline göre yaptırılan bu hız kameraları KKTC Anayasası başta olmak üzere yeniden gözden geçirilerek uluslararası standartlara uydurulması kaçınılmazdır. KKTC Anayasasına göre aykırılık olmasına rağmen dönemin yetkilileri bu yasayı farklı yorumlayarak uygulamaya koymuştur. Bu konuda yaptığımız araştırmalarda Hız tespit cihazlarının uygulaması da yanlışlıklar içermektedir.

KAMERALAR 10 YILLIĞINA VERİLMİŞTİ…..
Bizlere yapılan ihbarlarda bu Kameraların 10 yıl işletilip Devlete teslim edileceği hususundaydı. Fakat bugün bakıyoruz ki 10 yıl dolmasına rağmen Kameralar Devlete teslim edilmedi. Neden devredilmediği hususunda ise İçişleri Bakanının açıklama yapmasını bekleyeceğiz. Ayrıca aldığımız bilgilerde yeni bir sözleşmeden söz ediliyor.Eğer yeni bir sözleşme gerçekleştirilmişse ortada alengirli işlerin döndüğü demektir. Bu konuda dönemin yetkilileri şu anda görevde değillerdir. 2005 yılında kurdurulan bir şirketin halen daha Kameralardan elde edilen gelirin %60’ını Hollanda firmasına geriye kalan kısmını ise kendilerinin aldığını görmekteyiz.

KAMERALAR ULUSLARARASI STANDARTLARA GÖRE Mİ?….
Ülkemize takılan kameraların uluslararası standartlarda olmadığı söyleniyor. Bu konuda yaptığımız araştırmalarda tüm dünyada Kameraların renkli ve fark edilebilecek bir şekilde olması şarttır. Kameralara yaklaşılmadan 100 m geriden tırtıklı yol olması gerekir. Kameralar asla saklanmamalı ve vatandaşın görebileceği düzende yerleştirilmelidir.

KKTC HALKI RESMEN SÖMÜRÜLÜYOR…
Birilerine rant sağlamak için hazırlanan bu projenin giderek ranta dönüştürüldüğünü üzülerek görmekteyiz. Hız kameralarının ülkede kazaları önleyeceği safsatalığını ortaya atan o dönemin siyasilerinin bu projenin kaymağını yediğini biliyoruz.Kurdukları paravan şirketlerle halkımız resmen sömürülüyor. Sorgulamakta yarar vardır Hız kameraları ne kadar caydırıcı olmuştur. Kazalar her gün artarak devam ediyor. 45 Milyon TL’nin bugüne kadar halktan alındığını görüyor ve üzülüyoruz.45 Milyon TL ile ülkemizin tüm yolları çift şerit ve kazaya sebebiyet vermeyecek bir şekilde yapılabilirdi. KKTC geri kalmış ülkemizdir ki bu kadar hız kamerasına ihtiyaç duyuluyor. Bu KKTC halkına ayıp ve günahtır. Hız kameralarına ilaveten Bakanın 7 adet gezici Radar alması ise daha da büyük bir ayıptır. Siz saklanarak vatandaşı yakalayıp para cezasına çarptıracak bir düzene devam mı diyorsunuz.KKTC halkı ikinci bir sınıf insan muamelesi görmeye devam ediyor. Biz SDP olarak ülkedeki tüm Hız kameralarını kaldırıp sağlıklı bir yol politikası sağlayarak önce kazaları önleyeceğiz.Trafiği günlük yaşantımızın bir parçası olarak gördüğümüzden ilkokuldan başlamak üzere eğitim sistemimizin içerisine alacağız.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.