avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3733
EURO
34,9924
ALTIN
2.326,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Mustafa Yeneroğlu: “Kin ve nefret saikiyle işlenen cinayetler hak ettiği cezayı bulmalıdır.”

İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu teröristlerce katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarıyla ilgili Ankara’da devam eden dava hakkında, “ Yaşam hakkının vahşice ihlal edildiği bu davada adaleti tesis eden bir kararın çıkacağını ümit ediyorum.”açıklamasında bulundu.

Mustafa Yeneroğlu: “Kin ve nefret saikiyle işlenen cinayetler hak ettiği cezayı bulmalıdır.”
08.03.2016
A+
A-

Yeneroğlu yaptığı açıklamada, “Ülkemizde barış, kardeşlik ve huzurun tesis edilmesi için gösterilen çabalara rağmen HDP’li siyasetçilerin sorumsuz ve tahrik edici açıklamalarının ardından malesef 6-7 Ekim olayları vuku bulmuştur. Yakın tarihimizde milletimizi ayrıştırmaya yarayan olaylara ne yazık ki bir yenisi daha eklenmiştir. Özellikle dindar kesimin hedef alındığı olaylarda 50 masum insanımız öldürülmüş, araçlar yakılarak ev ve işyerleri tahrip edilmiştir.

Olaylar sırasında insani yardım amaçlı kurban eti dağıtımıyla meşgul olan Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un vahşice katledilmesi, Yusuf Er’in ise ağır yaralı olarak kurtulması kinin ve nefretin hangi boyuta ulaşabileceğini göstermiştir. Olayla ilgili gerek davayı takip eden avukatların paylaştığı bilgiler gerekse de kamuoyuna yansıyan video görüntüleri tüyler ürperticidir. Maktüllere ve yaralıya yapılanlar, faillerin nasıl bir düşmanca psikolojiyle hareket ettiğini, zihinlerinde var olan nefret tohumlarını yansıtmaktadır.

17si tutuklu 34 sanık hakkında “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme”, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” ve “terör örgütü propagandası yapma” suçlarından dolayı Ankara’da devam eden dava, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Yaşam hakkının vahşice ihlal edildiği bu davada adaleti tesis eden bir kararın çıkacağını ümit ediyorum.“, dedi.

Mustafa Yeneroğlu kimdir?

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.