avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

MÜSİAD Hollanda gündemi değerlendirdi: FETÖ Avrupalı Türkler için de tehdittir

Kısa adı ‘Müstakil İş Adamları Derneği’ olan MÜSİAD Hollanda son dönemlerde Türkiye ve Hollanda’da yaşanan olayları ve gelişmeleri değerlendirdi.

MÜSİAD Hollanda gündemi değerlendirdi: FETÖ Avrupalı Türkler için de tehdittir
A+
A-

Rotterdam merkez binasının toplantı salonunda yapılan kahvaltılı toplantıya, Müsiad üyeleri ve Hollanda Türk basını temsilcileri katıldı.

‘FETÖ’ TERÖR ÖRGÜTÜ’dür.
Toplantıda birer konuşma yapan başkan Ali Bekdur, Başkan yardımcısı Gülali Alkılıç, Amsterdam Müsiad başkanı Ümit Akbulut: “Türkiye’nin terör örgütü olarak tanıdığı FETÖ örgütünü bir terör örgütü olarak deklere ettiklerini, 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınadıklarını” kesin ifadelerle dile getirdiler.

Türkiye’de yaşanan bu tarihi olayların, Hollanda’ya yansımaları ile ilgili olarak da burada yaşayan tüm vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya çağırdılar.

Özellikle Hollanda iş hayatında, bu terör örgütü ile işbirliği içerisinde olan iş adamları dernek ve organizasyonlarla hiç bir işbirliği içerisinde olmayacaklarını belirttiler.

Gazetecilerin, Müsiad Hollanda bünyesindeki olası bu terör örgütü sempatizanlarının ve destekleyenlerinin olup olmadığı ile ilgili sorulara da; ‘Bu olaylardan çok daha önce üye olan firmaların olabileceğini, bunların çok titizlikle araştırılacağı ve üyelikten ihraç edileceği’ söylendi.

Ayrıca önümüzdeki aylarda Türkiye’de yapılacak olan EXPO’ya da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Hollanda’dan yoğun bir katılım beklediklerini belirttiler.

‘AMSTERDAM MÜSİAD’ AÇILIYOR
Hollanda’da 2016/2017 çalışma ve faaliyet planları çerçevesinde bu senenin sonuna kadar en az 50 üye ile, merkez binalarını bir iş merkezinde olduğu gibi Amsterdam’da da tercihen bir iş merkezinde Müsiad Amsterdam’ın açılacağı müjdesini verdiler.

Yine bu çalışmalar sürecinde Utrecht ve Rotterdam merkezlerini de açmayı hedeflediklerini belirten yönetim kurulu üyeleri, bu dört Müsiad şehir merkezleri ile Hollanda iş hayatında çok daha etkili ve verimli olacaklarını belirtiler.

MERKEZLER TÜRKİYE MÜSİAD’A BAĞLI ÇALIŞACAK
Yeni açılacak merkezlerin mevcut genel merkez ile yetki ve işlevleri ile ilgili bir sorun yaşanabileceği ile ilgili soru ve endişelere de başkan Ali Bekdur; ‘Bu merkezlerin statü olarak Müsiad Hollandaya bağlı olduklarını ancak faaliyetlerini Amsterdam Müsiad, Rotterdam Müsiad, Müsiad Den Haag, Utrecht Müsiad adları ile Türkiye Müsiad’a bağlı olarak sürdüreceklerini’ belirtti.

Yeni çalışma yılının başarılı geçmesi dilekleri ile toplantı sona erdi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.