avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Müjde: Amsterdam’da sandık kuruluyor ama nasıl?

AK Parti’nin girişimleriyle Amsterdam bölgesinde sandık kurulacak ama nasıl? İşte ayrıntılar.

Müjde: Amsterdam’da sandık kuruluyor ama nasıl?
A+
A-

SİYASİ KULİS AVRUPA TÜRK GAZETESİ seçime az bir süre kala Hollanda seçim bölgesinde oyların dağılımını ve seçimin kaderini etkileyecek önemli bir ayrıntıya ulaştı.

İşte kesin gibi olan o gelişmenin ayrıntıları.

Hollanda’da bilindiği gibi 20 sandıktan oluşan Deventer Başkonsolosluğu ile 50 sandıktan oluşan Rotterdam Başkonsolosluğu olmak üzere iki seçim çevresi var.

AMSTERDAM’DA SANDIKLAR KURULACAK, VATANDAŞLAR ROTTERDAM’A GİTMEK ZORUNDA KALMAYACAK
Siyasi partiler Rotterdam’da aşırı yığılma olacağını hesaba kattılar. AK Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre; YSK’ya yapılan başvurular sonucunda Rotterdam seçim çevresinin ikiye bölünüp, yeni açılarak Başkonsolosluğu bulunan Amsterdam seçim çevresi’nde (henüz tam anlamıyla yerleşmiş olmasa da) ayrıca sandık kurulması için yaptıkları girişimlerin başarılı sonuç vereceği bildirildi.

SANDIKLAR RAİ’DA KURULACAK
AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne konuşan konuyla ilgilenen yetkililerden edinilen bilgiyle göre Amsterdam’da oylar büyük bir ihtimal ile RAİ’da kurulacak sandıklarda kullanılacak, işlemle ilgili son ayrıntıların çok kısa sürede tamamlanacağı kaydedildi. Rotterdam’da kurulan 50 sandıktan en az 20’sinin Amsterdam’a kaydırılacağı öğrenildi. Girişimlerin sürdüğü kaydedildi.

Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak seçimler için Hollanda’da 21-25 Ekim tarihleri arasında vatandaşları oy kullanabilecekler.

Bunun yanı sıra yarın 10 Eylül günü vatandaşların seçimlerin için Konsolosluklarda kayıt olmaları için son tarih.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

  1. Fatma dedi ki:

    Slm 10 eylul vatandaslarin secimler icin kayit olmalari lagzim diye ne demek istendi anlamadim