avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Merkez Sağ finali

Avrupalı Türkleri sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Murat Bozkurt yazdı.

Merkez Sağ finali

Normal şartlar altında gerçekleşecek olduğunu düşündüğümüz zaman, 27. Dönem Genel seçimlerine hala iki yıldan bile çok uzun bir süre bulunmaktadır. Bu maraton süreci çok meşakkatli ve bir o kadar uzun olduğu aşikar. Ülkece demokrasi yönteminde yeni bir yönteme geçişi uygulayacağız. Doğal olmalıdır ki bu yöntem ve kuram ile beraber hedef belli. Cumhura daha güçlü Türkiye Cumhuriyeti. Cumhur için Türkiye Cumhuriyeti. Türkiye için Türkiye Cumhuriyeti. Türk – İslam Birliği için Türkiye Cumhuriyeti.
Hak yol ve ‘’HAKK Yol’’ olan İslam yolunda doğrudan sapmayan emin adımlarla ilelebet Türkiye Cumhuriyeti.

İfade edilmeye çalışıldığı üzere seçim maratonu her gün daha medyatik bir hal alarak yaklaşacak. Sebep bu iken süreç boyunca yayın organları programlarda değerlendirmelerde bulunacak. Yazan yazacak, çizen çizecek, konuşan konuşacak. Siyasiler ise bir tek hedef amacında Türkiye‘nin yeni dönem siyasi zaferini elde etmeye çalışacak. İlerleyeceğimiz bu dönemi incelediğimizde aslında bir buhranın sona ereceği gözlemlenmektedir. Evet tasdik ederim. Bir siyasi buhran bitecektir. Gereksiz hiyerarşik zihniyet, ideolojik kompleksler ve zindeliğini kaybetmiş, hala daha bencilliğini tecrübe olarak savunmaya başlayan, birçok kesim artık tükenmişliğinin farkına varacaktır.

Finale her bir adım daha yaklaşıldığında Anadolu‘nun içerisinde halkı bütünüyle kendine getirecek iç ve dış mihrakların son düzen oyunları için bir araya gelmiş gruplaşmalar artık bir bir halkın kendi kendine seçtiği yönetimler sayesinde tanımaya başlamış olacak. Yani olay şudur ki; Yeni seçim yolu finale daha güçlü cemiyetlilik hali getirecek. Kompleks ve tamponlaşmış meclisten, daha derli toplu bir meclis görüntüsü oluşmaya başlayacak. Ülkemize küresel çete oyunlarının getirdiği misafir yönetim şekilleri misafirliğini bilecektir. Kolay mı? Değil tabi ki. 28. Dönem zamanlarına kadar acemi bir geçiş süreci olacak. İzlenimler üzerine bir de tahminim var sanki. Bugün gündemi meşgul eden herkes çekilip çok genç bir isim olan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal‘ı çatı aday olarak hazırlayabilirler. Final Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gültekin Uysal arasında geçebilir.

Murat Bozkurt – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.