avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Koordinat krizi FETÖ işi mi?

9 Şubat’ta Rus savaş uçakları Suriye kenti El Bab’da Türk askerlerinin bulunduğu bir binayı ‘kazaen’ bombalarak 3 askerimizin şehit olmasına neden oldu. Yaşanan bu olayın ardından yeniden Türkiye ile Rusya karşı karşıya geldi. Akıllara ise şu ‘Koordinat krizi FETÖ işi mi?’

Koordinat krizi FETÖ işi mi?
A+
A-

Birkaçı dışında neredeyse tüm Arap ülkelerini yedeğine almış, PKK terör örgütünü sahada müttefik olarak açıkça destekleyen ABD’nin Ortadoğu’ya daha fazla fitne ve savaş ekmesinin engellenmesi konusunda Türkiye’nin takınacağı tavır belirleyici olacak.

Üçlü mekanizma güçlenerek sürmeli!

Bunun için Türkiye, Suriye krizinde son aylarda belirlediği ve kısa zamanda başarılı olan Rusya-İran-Türkiye arasındaki üçlü mekanizma hamlesini güçlendirmesi gerekiyor. 2011 yılından bu yana Suriye’de ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin hedef aldıkları IŞİD terör örgütü zayıflamak yerine sürekli güçlendi.

Türkiye, Rusya ve İran IŞİD’e karşı ortak mücadele kararını uygulamaya koyduktan sonra ise bu terör örgütü yok olma sürecine girdi. ABD’nin karşısında aciz kaldığı IŞİD terör örgütünü yok oluş noktasına getiren Türkiye-Rusya-İran ittifakı güçlererek devam ettiği takdirde Trump’lı ABD’nin planladığı senaryoları da boşa çıkarabilir.

Koordinat krizi FETÖ işi mi?

Türkiye, tüm devlet kurumlarına sızmış FETÖ’cüleri ayıklamaya çalışıyor. Bu temizliğin yıllar sürebileceği de ifade ediliyor. Bu bağlamda hala kendini gizlemiş durumda devletin kritik mevkilerinde FETÖ’cülerin olduğu da yetkili ağızlardan dile getiriliyor.

FETÖ’cü hainlerin hala tam olarak temizlenemediği kritik kurumlardan biri de Türk Silahlı Kuvvetleri. Uzmanlara göre ABD’nin güdümünde iş gören bu FETÖ hainler, Suriye bağlamında başlarılı neticeler alınan  Türkiye ile Rusya arasındaki ortaklığı bozmak için her türlü girişimde bulunabilirler.

9 Şubat’ta Rus savaş uçakları Suriye kenti El Bab’da Türk askerlerinin bulunduğu bir binayı ‘kazaen’ bombalarak 3 askerimizin şehit olmasına neden oldu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Uçaklarımız, Türk partnerlerimizin verdiği koordinatlara göre hareket etti, orada Türk askerlerinin bulunmaması gerekiyordu” şeklinde açıklamada bulundu.

Buna karşılık TSK ise o noktada Türk askerinin olduğu Rusya’ya bildirilmişti açıklamasında bulundu. Bu çelişki akla FETÖ’cü hainleri akla getiriyor. Olayın mutlaka araştırılması gerektiğini söyleyen uzmanlara göre 15 Temmuz darbe girişiminde halkı tanklar altında ezecek kadar vahşileşen ABD hesabına çalışan FETÖ’cü hainler, Türkiye ile Rusya’nın arasını açabilmek için yanlış koordinatlar vermiş olabilir.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.