avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3181
EURO
35,1379
ALTIN
2.293,12
BIST
9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kılıçdaroğlu: Tarımın sorunları çözülmeden Türkiye’nin sorunları çözülmez

Kılıçdaroğlu: Tarımın sorunları çözülmeden Türkiye’nin sorunları çözülmez
15.04.2018
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tarımın sorunları çözülmeden Türkiye’nin sorunları çözülmez. Tarımın, çiftçinin, üreticinin sorunlarını çözeceksiniz ki Türkiye’nin sorunlarını çözelim. Kırsalın sorununu çözmeden kentin sorununu da çözemezsiniz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir’deki Tire Stadı’nın açılışında yaptığı konuşmada, CHP’li tüm büyükşehir belediye başkanlarının kırsalda yaşayanlarla kentliler arasındaki gelir uçurumunu azaltmaya, iki kesimin de hayat standartlarını yükseltmeye çalıştığını söyledi.

Türkiye’nin büyümesi ve kalkınması için çaba gösterdiklerini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Ama birileri bu çalışmamızı çekemiyor, kıskanıyor, eleştireceği yerde gözdağı veriyor, iddianameler hazırlıyor. Sanıyorlar ki Cumhuriyet Halk Partililer geri adım atacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında 397 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı, arkadaşları tutuklandı, gözaltına alındı ama bizler hep şunu söyledik; ‘Aziz Kocaoğlu ve arkadaşları namuslu insanlardır, boğazlarından aşağı 1 kuruş haram lokma inmez’ dedik.”

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının kendisine oy versin veya vermesin herkese hizmet götürdüğünü ve harcadıkları her kuruşun hesabını millete verdiklerini belirterek, Tire Stadı’nın 64 milyon liraya mal olduğunu, bu stadın bir benzerinin 200 milyon liraya ihale edildiğini ifade etti.

Bir çok tarım ürünün ithal edildiğine dikkati çeken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Tarımın sorunları çözülmeden Türkiye’nin sorunları çözülmez. Tarımın, çiftçinin, üreticinin sorunlarını çözeceksiniz ki Türkiye’nin sorunlarını çözelim. Kırsalın sorununu çözmeden kentin sorununu da çözemezsiniz. Kırsalda geliri bitirirseniz, tarımı bitirirseniz, oradaki insanlar kentin varoşlarına gelecek ve hayata tutunmaya çalışacaklardır. Biz ne diyoruz; ‘Herkesin çalıştığı yerde karnı doysun, herkes huzur içinde yaşasın’. Bizim yol haritamız tekelleşme değil, ithalat değil. Kendimiz üreteceğiz, kendi halkımıza vereceğiz.”

– HATAY ZİYARETİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin Hatay’a yaptığı ziyareti eleştirdiğini, kendisinin şehitler üzerinden siyaset yapmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Garibanın çocuğu olunca ‘Allah herkese şehitlik nasip etsin’. E bir de sen çocuklarını gönder kardeşim, şu bakanlarının çocuklarını bir gönder. Onların sırtından propaganda yapacaksın, Kılıçdaroğlu’na saldıracaksın.” diye konuştu.

Şehit yakınlarının “15 Temmuz şehitleri ve diğerleri” şeklinde ayrıldığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Birilerine fazla para verdiler, birilerine vermediler. Birilerini kucakladılar, diğerilerini ötekileştirdiler. Birileri 15 Temmuz gecesi çıktı sokağa. Öbürü eksi 30-35 derecede terörle mücadele ederek hayatını verdi. Biz şehitlerimize saygılıyız, şehitler, gaziler arasında ayrım kabul etmiyoruz. Ayrım yapanlara da kimse kusura bakmasın vatan haini diyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine “er meydanından kaçıyorsun” dediğini ifade ederek, “Aynı gün cevap verdim, er meydanını sen belirle. Bak Tire Meydanı burada, stat burada, istiyorsan gel. Ama istiyorsan senin belirleyeceğin bir yerde, istiyorsan senin televizyon kanalında, istiyorsan senin yandaşlarınla gel er meydanına. Yiğit kimmiş, 80 milyon görsün.” şeklinde konuştu.

– DİĞER KONUŞMALAR 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir’in tarımsal üretimini ülke ortalamasının 2 kat üzerinde artırdığını, Küçük Menderes Havzası’nda 12’nci ileri biyolojik arıtma tesisini Tire’de tamamladıklarını, toprağı ve suyu koruduklarını söyledi.

İzmir’de 2011’de Örnekköy’de bir stat yapılması için merkezi hükümetle sözlü bir anlaşmaya vardıklarını ancak bunun gerçekleşmediğini kaydeden Kocaoğlu, Güzelyalı ve Karşıyaka’da yapılacak statların sorun yaratabileceğini söylediklerini aktardı.

Aziz Kocaoğlu, Bornova Stadı’nı yaptıklarını ve Göztepe’nin bu statta Süper Lig’e çıktığını aktararak, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in önerisiyle Tire Stadı’nı yaptıklarını kaydetti.

Tire Belediye Başkanı Çiçek ise 64 milyon liraya mal olan stadın 2 sene 4 ayda tamamlandığını, Tire’nin İzmir’in en gözde ilçelerinden biri olmayı sürdüreceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından stadın açılışı gerçekleştirildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, stat açılışından önce Tire İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını da gerçekleştirdi ve davet üzerine bir evi ziyaret etti.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,