avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce ile önümüzdeki hafta görüşeceğiz

Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce ile önümüzdeki hafta görüşeceğiz
30.06.2018
A+
A-


Son dakika… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile görüşmesi, parti içindeki kurultay tartışmaları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında açıklamalarda bulundu. CHP lideri, parti içi tartışmalar hakkında “Eleştiriyi medya üzerinden yapmak, hele hele havuz medyasına manşet olmak, bizim kabul edeceğimiz bir şey değil” dedi. İçişleri Bakanı Soylu’yu eleştiren Kılıçdaroğlu, “Derhal istifa etmelidir” ifadelerini kullandı

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile görüşeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Sayın İnce, seçim sonrasında kısa bir dinlenme ihtiyacı hissetti. Gelecek hafta dönünce buluşacağız” dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’e konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. CHP lideri, basın toplantısındaki ifadeleri hakkında, “O sertlik kesinlikle Sayın İnce’ye yönelik değildi. CHP’ye yönelik haksız eleştirilere karşı tepkimdi. AK Parti parlamentoda güç kaybetti. Genel Kurul’da, komisyonlarda çoğunluğu kaybetti. Kimse AK Parti’yi tartışamayınca, gündemi ve gözleri oradan uzaklaştırmak için CHP’yi öne sürüyorlar. Tepkim bunaydı” dedi.

“İNCE İLE GÖRÜŞECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, İnce ile görüşeceklerini belirtirken şunları söyledi:

“Sayın İnce başarılı bir performans gösterdi. Kendisine teşekkür etmemiz gerek. Haliyle gerilimi yükseltecek bir ortam yok. Tersine, bu başarıyı daha ileriye götürmeyi istiyoruz. Sayın İnce, seçim sonrasında kısa bir dinlenme ihtiyacı hissetti. Gelecek hafta dönünce buluşacağız.”

CHP’deki kurultay tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, “Bu aşamada parti içi tartışmalara zemin hazırlamayı uygun bulmuyorum. Değişimi sağlayacak olan örgütün kendisidir” ifadelerini kullandı.

PARTİDEKİ DİSİPLİN SÜRECİ

Hürriyet gazetesinden Hande Fırat’a konuşan, Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi’nde ele alınan disiplin tartışmaları hakkında, “Eleştiri yapanlara ben daha uzun söz hakkı tanıyorum. Onların sözünü kesmemeye özen gösteriyorum ki düşüncelerini rahatlıkla açıklayabilsinler. Ama bu eleştiriyi medya üzerinden yapmak, hele hele havuz medyasına manşet olmak, bizim kabul edeceğimiz bir şey değil. Bu arkadaşlar o zaman ayrılırlar, partinin dışına çıkarlar, istediklerini eleştirirler, istediklerini yaparlar. Ama hem partide kalıp hem partinin dışında gazel okumayı doğru da ahlaki de bulmuyorum” dedi.

SOYLU’NUN AÇIKLAMALARI

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da eleştirerek, “‘CHP’nin il başkanları şehit cenazelerine katılmayacaktır, bunlara protokolde yer vermeyeceksiniz diye ben müsteşarıma talimat verdim’ diyor. Bir İçişleri Bakanı bu talimatı eğer başına buyruk verdiyse derhal istifa etmelidir. Çünkü Türkiye’nin iç huzurunu sağlamakla görevli olan bir bakanın Türkiye’nin iç huzurunu dinamitlemesi asla kabul edilemez” diye konuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.