avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kıbrıslı ve Avrupalı Türk gazeteciler Lefkoşa’da buluştu

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin Kıbrıs Çalışma Ziyareti kapsamında, KKTC’nin etkili meslek örgütlerinden Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (KITUYAD) Lefkoşa’da bir buluşma düzenleyerek iki meslek örgütünün yöneticisi Kıbrıslı ve Avrupalı Türk gazetecileri bir araya getirdi.

Kıbrıslı ve Avrupalı Türk gazeteciler Lefkoşa’da buluştu

Konuşmaların yapıldığı ve yemeğin yendiği buluşmaya Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç ve Genel Sekreteri Anıl Yüce ile buluşmayı organize eden Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (KITUYAD) Başkanı Nazmi Pınar, Genel Sekreteri Birol Bebek, Yönetim Kurulu Üyesi ve Ulaştırma Bakanlığı Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Didem Gürses, Onur Kurulu Başkanı Hasan Hastürer ile KITUYAD mensubu gazeteciler katıldılar.

KKTC’DE TURİZM SEKTÖRÜNE DAMGASINI VURAN BİR MESLEK KURULUŞU
Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, KITUYAD’ın deneyimli gazeteci Nazmi Pınar’ın öncülüğünde özveri ve azimle KKTC’nin etkili meslek örgütlerinden birsi haline geldiğini ve KKTC’yi ayakta tutan sektörlerden birisi olan turizm sektörüne katkısını takdir ettiğini belirtti.

KITUYAD Başkanı Nazmi Pınar, Avrupalı Türk meslektaşlarının temsilcisi olan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’yle bir araya gelmenin memnuniyet verdiğini, iki meslek kuruluşunun karşılıklı işbirliği ve kaynaşmasının geliştirileceğini dile getirdi.

Heyetler buluşma bitişinde çıkışta resim çekildiler.

KIBRIS TÜRKLERİ EGEMENLİĞİNE ve BAĞIMSIZLIĞINA DÜŞKÜN BİR HALK’TIR
Ülkenin deneyimli ‘duayen gazeteci’lerinden Hasan Hastürer yaptığı konuşmada; “Kıbrıs’ı ve Kıbrıs Türk’ünü uzaktan anlamak kolay değildir. Bu toplum, egemenliğine ve bağımsızlığına düşkün bir halktır. Örneğin, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra buradan devletleşmeye doğru giden kurumlaşma çalışmaları sürerken, harekâtın Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit’in “Ne ezilen ne ezen, insanca, hakça bir düzen” sözü tüm kamu dairelerine asıldı. 74’ten fazla değil, sadece 1 yıl sonra Ecevit’in “Biz Kıbrıs Türkleri için değil, yalnız Türkiye’nin menfaatleri için Kıbrıs’a çıktık” sözleri üzerine kamu dairelerine yazılan ve asılan bu sözlerin altındaki Ecevit imzası kaldırıldı. Ama altındaki imza kaldırılan bu sözler toplumumuzca savunulmaya devam edildi. İşte Kıbrıs Türk’ü budur, farklı bir toplumdur, egemenliğine ve bağımsızlığına düşkündür, inatçıdır. Kıbrıs Türk’ü başkadır, başka toplumlara benzemez; ne ciddiye alınmamasını karşılıksız bırakır, ne de Türkiye tarafından fazla müdahale edilmesini sevmez.” dedi.

Oğuzhan Kılıç konuşmasında; “Atalarının bir bölümü Kıbrıs kökenli olmuş olmanın verdiği bir duygusal bağ var adayla ve Kıbrıs Türklüğüyle. O nedenle Kıbrıs’la ilgili sadece siyasi değil fakat her açıdan gelişmeyi yakından takip ettiğim bilir. Çok gidip geldiğimiz olmuştur, her birinde yeni gelişmelerin ve tarihi olguların arka planını daha yakından müşahede ediyoruz. Meslektaşlarımızın da dediği gibi Kıbrıs Türklüğü her görüşten olabilir ama bir özelliğini değiştiremez o da Türklüğüyle ilgili inadı, ona bağlılığı, bir taraftan hoşgörülü oluşu öbür taraftan da boyunduruk altında yaşamama iradesi ve bütün bunları besleyen bilinç düzeyidir.” dedi.

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin eğitimci kökenli Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç ve eğitimci kökenli Kıbrıslı Türk duayen gazeteci Hasan Hastürer sohbet ettiler.

İKİ MESLEK KURULUŞU İŞBİRLİĞİ YAPACAKLAR
Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Kılıç, tecrübesini paylaşan Hasan Hastürür’i deneyimli bir meslek erbabı olarak addederek, yön gösterici konuşması için teşekkür etti. KITUYAD Başkanı Nazmi Pınar’ın gayretli çalışmalarından ötürü tebrik ve teşekkür eden Kılıç, Pınar’ın da arzuladığı gibi Kıbrıslı ve Avrupalı Türk gazetecilerin yakınlaşma ve işbirliklerinin geliştirileceğini söyledi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.