avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kartal’da çöken binada ölen ve yaralananların kimlikleri belli oldu! Valilik açıkladı

İSTANBUL Kartal’da çöken binadakilerin isim listesi yayınlandı. Valilikten yapılan son dakika açıklamaya göre 3 kişinin öldüğü olayda 7’si ağır 12 yaralı var. Bugün 5 yaşındaki bir çocuk ise sağ olarak enkazdan çıkarıldı.

Kartal’da çöken binada ölen ve yaralananların kimlikleri belli oldu! Valilik açıkladı
07.02.2019
A+
A-

İSTANBUL Kartal’da dün akşam saatlerinde çöken 8 katlı binada kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bugün enkazdan 5 yaşındaki Havva’nın sağ olarak kurtarılması umutları artırdı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bankalar Caddesi Sema Sokağı’ndaki 7 katlı binanın çökmesinin ardından Çakabey İmam Hatip Ortaokulu’nda kurulan kriz masasında son bilgileri verdi. Arama ve kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten vali, 9’u genel sağlık durumu iyi, 3’ü ağır olmak üzere 12 yaralının başta Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü söyledi.

Soylu sabaha kadar oradaydı

Vali Yerlikaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun saat 05.30’a kadar kendileriyle beraber olduğunu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da yanlarında bulunduğunu dile getirerek, yine TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da olay yerine gelip çalışmalar hakkında bilgi aldığını vurguladı.

ÖLÜ VE YARALILARIN KİMLİKLERİ : İstanbul Valiliği, enkazdan çıkarılan 3 ölü ve 12 yaralının kimliğini kamuoyu ile paylaştı. Ölenlerin isimleri şöyle:

1-Ayşe Alemdar (45 yaşında)
2-Yıldız Gündüzoğlu (33 yaşında)
3-Kimliği hastanede yakınlarınca belirlendi kamuoyuna açıklanmadı.

3 YARALININ DURUMU AĞIR: İstanbul Valiliği, enkazdan çıkarılan yaralıların toplamda 12 kişi olduğunu ve bunların 3’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kimliğini tespit edilen yaralıların isimleri şöyle:

1-Hilal Tuana Alemdar (13 yaşında, genel durumu iyi, Bezmialem Dragos Hastanesi)
2-Halil İbrahim Alemdar (23 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
3-Adem Alemdar (47 yaşında, ameliyat oldu, yoğun bakımda, Kartal EAH)
4-Safiye Alemdar (44 yaşında, ameliyatta, Kartal EAH)
5-Adile Oral (77 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
6-Nazan Tekgöz (37 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
7-Güler Yılmaz (56 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
8- Bahriye Aktar (75 yaşında, yoğun bakımda, Kartal EAH)
9-Tayyip Mahmut Alemdar (9 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
10-Ali Alemdar (75 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
11- Hüsniye Yaman (59 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
12- Leyla Yaman (63 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)

7 bina boşaltıldı
İstanbul Valisi Yerlikaya, olayda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, çevredeki 7 komşu binanın güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığını açıkladı. Bu binalardan birinin durumunun farklı olduğunu ifade eden Yerlikaya, şöyle devam etti:

“Hemen enkazın, yani yıkılan binanın yanındaki 10 katlı Yunus apartmanı. Bunun durumu risk arz ediyor. Daha önce bakanlarımız da söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın mühendisleri, teknik heyeti lazer yöntemiyle bu binanın durumunu an be an devamlı kontrol altında tutuyorlar. Çünkü arama kurtarma faaliyetini yürüten, orada çalışan arkadaşlarımızın güvenliği, etrafımızdaki yaşayan insanların güvenliği adına bunu yapmak zorundayız. 3 kere kısa süreli de olsa bu durumu netleştirmek için arama kurtarma faaliyetlerine kısa süreli ara verdik. Ama hemen bunu netleştirip risk tahlili yapar yapmaz tekrardan çalışmalara başlandı.”

Kartal’daki binanın çökme anı kameraya yansıdı

Karşı binada oturan kadın Kartal’daki faciayı gözyaşlarıyla anlattı

Binali Yıldırım’dan umutlandıran açıklama

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: