avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kabil’de intihar saldırısı

Kabil’de intihar saldırısı
22.04.2018
A+
A-

Afganistan’ın başkenti Kabil’in Kale-i Nazır bölgesindeki bir seçim merkezi yakınında düzenlenen intihar saldırısında en az 31 kişi öldü, 54 kişi yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, saldırganın, Kale-i Nazır’daki seçim merkezine kayıt yaptırmak için gelen kalabalığın yakınında, üzerine yerleştirdiği bombayı infilak ettirdiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahid Mecruh, saldırıda 31 kişinin hayatını kaybettiğini, 54 kişinin de yaralandığını söyledi.

Saldırının şiddetiyle bölgedeki ev ve iş yerlerinin camları kırılırken bölgeye giden caddeler trafiğe kapatıldı.

Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Dört gün önce Taliban, ülkenin batısındaki Gur vilayetindeki bir seçim merkezine baskın düzenleyerek 5 kişiyi kaçırmıştı. Afganistan’da 20 Ekim’de yapılması planlanan milletvekili seçimleri için seçmen kayıtları 14 Nisan’da başlamıştı.

SEÇMEN KAYIT MERKEZİNDE DE PATLAMA: 7 ÖLÜ

Bu arada ülkenin kuzeydoğusundaki Baghlan’daki bir seçmen kayıt merkezinde meydana gelen patlamada da en az 7 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,