avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İYİ Parti Başkanlık Divanından ‘kongrede tek aday’ kararı!

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Başkanlık Divanı sonrası yaptığı açıklamada Meral Akşener’i tam mutabakatla aday göstereceğimiz konusunda mutabıkız” dedi. Ardından, Başkanlık Divanında Akşener’in tek adaylığı teyit edildi.

İYİ Parti Başkanlık Divanından ‘kongrede tek aday’ kararı!
02.08.2018
A+
A-

İYİ Parti, Başkanlık Divanında, Merak Akşener’in tek adaylığı teyit edildi. Delegelerin oyları ile olağanüstü seçimli kurultayda Akşener’in, Genel Başkanlığa tek aday olması kararlaştırıldı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başkanlığında bugün toplanan Başkanlık Divanı’nda Meral Akşener’in kongrede tekrardan ve tek aday olarak gösterilmesi kararı teyit edildi. 

İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada, “İYİ Parti Başkanlık Divanı, bugün yeniden Genel Başkanımız Meral Akşener başkanlığında toplanmıştır. Toplantıda 12 Ağustos’ta yapılacak olan 2. Olağanüstü Kongremiz değerlendirilmiş ve hazırlıklar için teknik ekipler oluşturulmuştur. Başkanlık Divanının daha önce almış olduğu karar ve delegelerimizin iradesi gereği Genel Başkanımızın kongrede ‘delegelerin önerisiyle’ yeniden ve tek genel başkan adayı olarak gösterilmesi kararı teyit edilmiştir. Daha önce medya aracılığıyla milletimize tebliğ edilen karar, toplantıda Sayın Genel Başkanımıza da arz edilmiştir. İYİ Parti’nin gündeminde 12 Ağustos’taki kongremiz ve yerel seçim çalışmaları vardır” denildi.

İYİ Partili Aytun Çıray’dan Akşener açıklaması!

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

“Toplantı çok iyi ve verimli geçti. Kendisini tam mutabakatla aday göstereceğimiz konusunda mutabıkız, orada bir değişiklik yok. Tüm delegeler Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulunun ortak adayı Sayın Akşener’dir.”

Toplantıda Meral Akşener’e kurultay süreci ile ilgili bilgi verdiklerini ifade eden Çıray, “Sayın Akşener hala Genel Başkanımız. Dolayısıyla kendisine yürüyen kurultay süreci ile bilgi verdik ve kurultaya hazırız. Biz kendisine beyanımızı yaptık. Memleket meselelerini konuştuk” şeklinde konuşmuştu.

İYİ Parti’de Meral Akşener Olağanüstü Kurultay çağrısı yapmış, bununla beraber Genel Başkanlık görevini sürdürmüştü. Seçim sonuçlarına dair başarısızlık tartışmaları nedeni ile, Akşener kendi iradesi ile aday olmayacağını belirtmişti. Ancak delegeler bu açıklamaya rağmen Akşener’i aday gösterecek.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.