avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3605
EURO
34,9891
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İş dünyasında ‘kabinede içimizden biri’ heyecanı

Başkanlık sisteminin ilk kabinesi iş dünyasında büyük heyecan yarattı. Turizm, sağlık, eğitim, gıda ve gayrimenkul gibi sektörlerinin oyuncuları, bu sektörlerin içinden gelen ve dinamiklerini çok iyi bilen bakanlar atanmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler. İş âlemine göre yeni kabineyle birçok sektörü büyük atılımlar bekliyor.

İş dünyasında ‘kabinede içimizden biri’ heyecanı
A+
A-

Önceki akşam Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine iş dünyasında büyük heyecan yarattı. Tecrübeli ve dinamik bir kadrodan oluşan kabinede yaş ortalamasının düştüğü ve 49 yaş ortalamasıyla bugüne kadarki en genç bakanlardan oluştuğu dikkat çekti. 2 kadın bakanın yer aldığı kabinede iş dünyasının içinden gelen isimler de yerini aldı. Özellikle turizm, sağlık, gayrimenkul ve eğitim sektörlerinin temsilcileri, kendi içlerinden gelen ve bu sektörlerin dinamiklerini iyi bilen bakanların atanmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. 

TEŞEKKÜR EDİYORUZ 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 25 yıllık turizmci aynı zamanda ETS Tur’un ve Maxx Royal Otellerinin sahibi. Dolayısıyla turizm sektörü oyuncuları, içeriden bir bakan çıkarmış olmanın heyecanını yaşıyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya,  “Bakan Ersoy’un sektöre, memlekete, ülkemize faydalı işler yapacağına inancımız tam. Turizmcilerin tamamı bu gelişmeyi pozitif karşıladı. Cumhurbaşkanımıza bu kararından dolayı teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.  

EN BÜYÜK ARZUMUZDU

Gayrimenkul sektörü temsilcileri de 2009’dan bu yana Emlak Konut GYO’nun genel müdürlüğü görevini yürüten Murat Kurum’un kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev almasından son derece mutlu. Sektörün çatı kuruluşlarından İNDER’in başkanı Nazmi Durbakayım, sektörün bakanlığa kimin atanacağını merakla beklediğini belirterek, “İnşaat sektörüne ivme kazandıracak Murat Kurum’un Sayın Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nda yer alması en büyük arzumuzdu. Sayın Kurum’un görevini en iyi şekilde yapacağına inancımız sonsuz” dedi. 

YENİ KABİNE UMUT OLDU

TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sektörü yakından tanıyan, sorunlarını bilen bir kişi. Sektörün daha da gelişmesi ve yaşanan sıkıntılara çözüm bulunması bakımından kendisinin bakanlığının sektörümüz için bir şans olduğunu düşünüyorum. Yeni kabine umut oldu. 

BAŞARILI BİR İŞ İNSANI 

TTYD Başkanı Oya Narin: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeki ilk Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinin, sektörü ve  STK’ları iyi tanıyan başarılı bir iş insanı olarak Sayın Ersoy’a tevdiinden memnuniyet duyuyoruz. 

BAŞARILAR DEVAM EDECEK

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ise “Bugüne kadarki bilgi birikimi ve tecrübesiyle sektörde önemli bir yere sahip olan ve aynı zamanda yönetim kurulumuzun değerli üyesi Sayın Murat Kurum’un, gayrimenkul sektörünün gelişmesinde başarılı çalışmalarına devam edeceğine inancımız tamdır. 

HAMLELERİN YENİ HABERCiSi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise Maya Okulları’nın sahibi konumunda bulunuyor. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, açıklamasında Bakan Selçuk’a itafen; “Değerli dostumu, değerli hocamızı MEB’de görmek, eğitimde önemli hamlelerin habercisi. Her şey daha iyi olacak” dedi.  

İş Dünyasından Kabineye 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Emlak Konut GYO Genel Müdürü 

Kültür ve Turizm Bakanı  Mehmet Ersoy: ETS Tur ve Maxx Royal Otellerinin sahibi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Maya Okullarının sahibi, TED Üniversitesinin kuruluşunda çalıştı. 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca: Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Türkcell ve BİM Yönetim Kurulu üyesi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı, Karon Mühendislik CEO’su.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turan: Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyomun CEO’su. 

Büyük Türkiye Zamanı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: İş dünyamızdan kişilerin kabinede yer almasını çok önemli görüyoruz. Yeni Ticaret Bakanımızın TOBB camiasından çıkması ayrıca gurur veirici. Sayın Ruhsar Pekcan, iş dünyasında yetişmiş, ekonomiyi iyi bilen, çok kıymetli bir iş kadını. Artık ekonomiye, reformlara odaklanarak büyük Türkiye’yi inşa etme zamanıdır. 

Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) Başkanı Nail Olpak: Hedeflere daha hızlı ulaşacağız

Bu değişim, gücünü Türkiye için bir dönüm noktası. Bürokratik engellerin ortadan kalkacağı, Cumhurbaşkanımızın liderliği ve işinin ehli isimlerden oluşan kabinemizin hayata geçireceği hızlı karar alma mekanizmasıyla, Türkiye hedeflerine daha çabuk ulaşacaktır. 

MÜSİAD Genel Başkanı  Abdurrahman Kaan: Üretim, ihracat yatırımlar artar

başkan Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabineyi, tarihe tanıklık ettiğimiz bu yeni döneme imza atacak olması bakımından çok değerli buluyoruz. İş dünyası olarak, ekonominin emanet edildiği ekibin, üretim, ihracat ve yatırımları ülkemiz hedefleri doğrultusunda yükselteceğine inanıyoruz. 

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas: Reform süreci yeni başlıyor

Yeni sistem ciddi bir reform sürecinin başlangıcı. Yeni kabinede ekonomiyle ilgili bakanlıklar, konularında yetkin özel sektör ve STK temsilcilerinden seçilmiş. Özel sektörün bilgi birikimi daha iyi kullanılacak. Yatırım iştahı ve güçlü bir iradeyle 2023 hedefleri yolunda vites yükseltilecek.

TÜRKİYE SANAYİCİ İŞ İNSANLARI DERNEĞİ (TÜSİAD): Mali tedbirler bekliyoruz 

Dünya ve Türkiye demokrasi, ekonomi ve teknolojiyle ilgili önemli sınavlardan geçileiyor. Dünyada güçlü bir ülke olmak, güçlü bir ekonomi olmakla mümkün. Ekonomide yapısal, mali ve finansal tedbirleri içeren kapsamlı bir programın geçirilmesini temenni ediyoruz.   

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Gülle: Bizi daha iyi anlayacaklar

Bu yeni dönem tüm ülkemiz için hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız liderliğinde, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak kadrolar belli oldu. Bakanlarımızın son derece başarılı olacaklarına yürekten inanıyoruz. Yine özel sektör kökenli Bakanlarımız, firmalarımızı çok daha iyi anlayacak. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: Üç beklentimiz bulunuyor

Yeni hükümet sisteminin sağladığı gücü maksimum kullanacak bir ekibin iş başına getirildiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. İş dünyası olarak yeni kabineden üç kritik beklentimiz var. Kurlarda oynaklığın bitmesi, işletme faizlerinin makul seviyelere inmesi ve kaliteli büyüme. 

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: Karar alma hızlanacak

Yeni hükümetimizin, son yıllarda iş dünyası olarak büyük ihtiyaç duyduğumuz bazı yapısal konularda karar alma süreçlerini hızlandıracağını düşünüyorum. Hızlı kararlarla, ekonomimiz, üretim ve sanayimiz için elzem olan reformların en kısa sürede gerçekleştirileceğine olan inancımız tamdır. 

 

 

 

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.