avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3605
EURO
34,9891
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Irkçılıkla mücadele görevimiz

Yıldırım, Oberhausen’deki buluşmada Avrupalı Türklere müjdelerini peş peşe sıraladı. Başbakan şunları kaydetti: “Yurt dışında yapılan her türlü Türkçe yayını sonuna kadar destekleyeceğiz.

Irkçılıkla mücadele görevimiz

Böylece yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, Türkçeyi ana dili gibi konuşan gazeteciler olarak yetişecekler. Bir yandan gurbet ile intibak etmek için büyük çaba harcadınız, diğer yandan özünüzü, değerlerinizi, güzelliklerinizi kaybetmediniz, korumak için büyük bir mücadele verdiniz. Sizin için ne yapsak, hakkınızı tam ödeyemeyiz.” “Bizi bağrınıza bastığınız, muhabbetle karşıladığınız, aşkınız ve samimiyetiniz için hepinizden Allah razı olsun. Sizlere Türkiye’deki akrabalarınızın, soydaşlarınızın, kardeşlerinizin, 80 milyon vatandaşımızın selamlarını getirdim. Sizlere ay yıldızlı al bayrağımızın, şehit ailelerimizin, Mehmetçiğimizin, Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim” diyen Başbakan, “Sizler, burada, gurbette iyiyseniz, biz de iyiyiz. Siz rahatsanız, biz de rahatız. Siz güvendeyseniz, biz de güvendeyiz. Sizin arkanızda Türkiye, aziz Türk milleti var. Kendinizi asla yalnız hissetmeyeceksiniz. Sizin hakkınız ödenmez. Türkiye’nin kalkınma tarihi yazılırken sizin ortaya koyduğunuz fedakarlıklar mutlaka tarihe altın harflerle yazılacaktır. Türkiye’nin geleceğinin inşasında aldığınız görev için sizlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yurt dışı Türklerin taleplerini karşıladıklarını ifade eden Yıldırım, “Bir yandan ülkemizi kalkındırırken, bir yandan da sizlerin beklentilerini, taleplerini göz ardı etmedik, gereğini yaptık. Biliyorsunuz, pasaport harçları çok yüksekti, ‘indirin’ dediniz, indirdik mi?Önceden 5 kişilik bir ailenin pasaporta harcadığı para, neredeyse bir servetti. Dövizle askerlik bedelini altı kat indirdik mi? Mavi kart sahibi gençlerimizin Türkiye’deki devlet dairelerinde çalışmasının yolunu açtık mı? Sizlerin de doğum yardımı, çeyiz, konut hesaplarından faydalanmasını sağladık mı? Türkiye’ye getirdiğiniz arabalarınızın iki yıl süreyle Türkiye’de kalmasının önünü açtık mı? Artık telefonlarınızı Türkiye’de rahatça kullanabileceksiniz. Almancayı, Almanlardan daha iyi öğreneceksiniz, Türkçeyi de aynı şekilde muhafaza edeceksiniz. Yurt dışından Türkiye’ye gelen öğrencilerin, üniversite katkı paylarını artık devlet ödüyor. Artık alınan boşanmayla ilgili mahkeme kararları da Türkiye’de geçerli olacak, tenfiz çilesi de sona erecek. Üniversiteler bünyesinde Türk Diasporası Araştırma Enstitülerinin kurulmasını sağlayacağız. Yurt dışında yapılan her türlü Türkçe yayını sonuna kadar destekleyeceğiz. Yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı ile mücadeleye etkin bir şekilde devam edeceğiz. Her birinizin çok yüksek özgüvene sahip olmanızı istiyorum” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.