avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4962
EURO
34,6396
ALTIN
2.478,94
BIST
9.628,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İlk kez açıklama yaptı

17- 25 Aralık operasyonlarını yürüten İstanbul savcılarından Celal Kara, ilk kez açıklama yaptı. Cemaat’in yayın organı olarak bilinen Bugün Gazetesi ve Cumhuriyet Gazetesine konuşan Kara, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın operasyonun bir numarası olduğunu söyledi.

İlk kez açıklama yaptı
A+
A-

4 Bakanın çocuklarının da aralarında olduğu çok sayıda ismin gözaltına alındığı 17-25 Aralık operasyonlarını yürüten ve bir süre önce HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan savcı Celal Kara ilk kez konuştu.

Kara, rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarındaki 1 numaranın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Cemaatin yayın organı olarak bilinen Bugün Gazetesi’nden Nazlı Ilıcak ve Cumhuriyet Gazetesi’nden Can Dündar’a röportaj veren Celal Kara, operasyonları anlattı.

“Dava açılsa isteyeceğim ceza kişiye göre değişecekti. Çok sayıda rüşvet, resmi evrakta sahtecilik suçlaması vardı. Azamiden hesaplarsanız 500 yıl, asgariden hesaplarsanız 50 yıl çıkar. En ağır cezayı Sarraf alacaktı. Lider sıfatıyla o örgütün faaliyetleri kapsamındaki tüm suçlardan sorumlu”

Kara, operasyondaki 1 numaranın Erdoğan olduğunu belirtti.

“Telefon konuşmalarına, aralarındaki diyaloglara bakınca kesinlikle diyorsunuz ki, perde arkasından bu işlere yol ve izin veren Başbakan’dır. Zaten vardı tapelerde. Var yani, bunu inkar mı edeyim? Sarraf, Happani’ye, Egemen Bağış’tan bahsederken ‘O, beni 1 numaraya ulaştıracak’ diyor. 1 numara kim olabilir? Başbakan’dır”

4 Bakan hakkındaki Yüce divan oylaması ile ilgili de konuşan Kara, “onlar gitseydi Bilal Erdoğan da peşlerinden gelecekti ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.