avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İhanette sınır tanımayan FETÖ’nün üssü Hollanda

Yeni Akit’ten Mustafa Özmen FETÖ’nün, tetikçi Ahmet Taşkan’ın sözleriyle dışarıya yansıyan, Hollanda’yı üsse çevirerek beşinci kol faaliyetlerinin merkezine haline getirme projesini yazdı.

İhanette sınır tanımayan FETÖ’nün üssü Hollanda
A+
A-

15 Temmuz hain darbe girişimiyle büyük bir hüsrana uğrayan Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), yurtdışındaki sözde imamları, camii ve imamlara saldırıyor. Türkiye’nin AB üyesi ülkelerden FETÖ üyelerini iade etmesini istemesinin ardından panikleyen örgüt imamları, bulundukları ülkelerdeki önemli kurumları iftiralarla itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.

Pensilvanya’nın ardından ikinci üs olarak Avrupa’yı merkez haline getiren FETÖ, icraatlarına burada devam ediyor. FETÖ elemanları bulundukları ülkelerde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı görevlilere yönelik ajanlık suçlamasında bulunarak hedef gösteriyor. FETÖ’nün Hollanda’daki en üst yöneticileri arasında yer aldığı bildirilen Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF) Genel Sekreteri Ahmet Taştan, ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Algemeen Dagblad’da (AD) verdiği röportajda, Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı 140’ı aşkın caminin din görevlisini ülkenin huzurunu bozduğunu iddia ederek, “Onlar Erdoğan’ın memurları ve bir gizli ajan. Derhal yurtdışı edilmeli” şeklinde alçakça iftiralarda bulundu.

ad ahmet taskan imamlara ajan suclamasi

PENSİLVANYA’NIN ARDINDAN İKİNCİ BÜYÜK ÜS HOLLANDA
Pensilvanya’nın ardından FETÖ’nün en büyük üs olarak Hollanda’yı kullandığına dikkat çeken Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda Şubesi Başkanı Turan Atmaca, “FETÖ, Hollanda devleti tarafından ciddi destek görüyor. Hollanda’daki camilerimizde görev yapan her bir din görevlilerimize yönelik haksız yere ajanlık suçlamasında bulunulmuştur. FETÖ’cülerin Hollanda’da Türkiye aleyhine yürüttükleri kara propagandaya yönelik ülkede yaşayan Türkiye kökenli insanlarımızın çok ciddi tepkileri var. FETÖ, Hollanda Diyanet Vakfı’nı ve mensuplarını itibarsızlaştırmaya çalışıyor fakat ülkede yaşayan vatandaşlarımız buna müsaade etmeyecektir. Din görevlilerimize yönelik yapılan ajanlık suçlamasını kınıyorum” dedi.

ihanette sinir tanimayan fetonun ussu hollanda2

FETÖ’NÜN SALDIRISI SADECE HOLLANDA İLE SINIRLI DEĞİL
15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi gecesinde Türkiye’de olduğu gibi en sert tepkiyi Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Başkanı olarak kendilerinin gösterdiğini belirten Dr. Yusuf Acar ise, “Biz yaptığımız açıklamada, Boko Haram, PKK ve IŞİD ile eş değer tuttuk FETÖ’yü. Bu açıklamamız hain örgüt mensuplarının çok gücüne gitti. Bizim açıklamamızı hazmedemedikleri için ve en büyük dini kurum olarak da Diyanet Vakfı olduğu için o günden itibaren saldırmaya başladılar. Diyanet Vakfımıza yönelik iftiralara dair hukuki yasal süreci başlattık ve gereğini yapacağız. Din görevlilerimize yönelik FETÖ’nün saldırısı sadece Hollanda ile sınırlı değil. Benzer saldırıları tüm Avrupa’daki kurumlarımıza yönelik sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.

BÜTÜN DİN GÖREVLİLERİ DÂVÂ AÇSIN
Diyanet’e bağlı camilerimizde görev yapan din görevlilerine yönelik “Erdoğan’ın ajanı” suçlamasının yapılmasını ‘haksızlık ve iftira’ olarak değerlendiren Rotterdam İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Hıdır, “Hollanda’da görev yapan bütün din görevlilerimizin bu iftira karşısında dava açmaları gerekiyor. FETÖ, bütün imamları hedef alarak ithamda bulunmuştur. Hollanda’da FETÖ örgütü oldukça güçlüdür fakat ülkede yaşayan her kesimden insanın tepkilerini çekiyorlar” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.