avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Aydın Doğan’dan Avrupa’ya veda

Aydın Doğan’dan Avrupa’ya veda
14.04.2018
A+
A-

TÜRK basınının amiral gemisi Hürriyet’i Demirören Grubu’na devreden Doğan Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Avrupa çalışanlarına da veda etti.

Frankfurt’ta Hürriyet Avrupa çalışanlarıyla bir araya gelen Aydın Doğan, şu sözlerle veda etti:

“Veda öyle kolay bir şey değil ve de sizlere veda etmek hiç kolay değil. 40 yıldır bu yolculuğu yapıyorum. Bu meslekte yoruldum. Fazla hırpalandım. Ben baktım, üzülüyorum ama kendi kendime, çocuklarıma, karıma söyleyeceğim bir şey var. ‘Ben 40 yıldır bu meslekteyim ve şerefimle ayrılacağım’ dedim. Buna rağmen çok üzgünüm, sizlerden ayrılmaktan. Televizyonlarda, gazetelerde yapılan veda konuşmalarında çok etkilendim. Kendime çimdik attım ağlamayayım diye.

Anadolu’nun ortasından geldim, Kelkitliyim, ben ağlamayayım diye kendimi sıktım. Ağlamadım ama içim kan ağladı. Şimdi sizlerden ayrılırken de içim kan ağlıyor. İstemeden bilmeden bazılarınıza haksızlık yaptıysam hakkınızı helal edin. Ben hepinize helal ediyorum. Yayıncılık hayatım boyunca, şahsi menfaatlerim için hiçbir siyasi iktidara, hiçbir siyasetçiye yaklaşıp da bana şunu yap bunu yap demedim. Ben Türkiye’nin menfaatlerini korumayı amaç edindim. Ülkem aleyhine hiçbir şey yapmadım. Her şeyden yüzümün akıyla çıktım.

Hürriyet gazetesini, Demirören Ailesine devrederken şöyle dedim: ‘Size verdiğim Hürriyet gazetesi Türk basınının amiral gemisidir. Ben size bir amiral gemisi teslim ediyorum. Türkiye’nin en itibarlı, yurtiçi ve yurtdışında en çok okunan, en çok ilan alan gazetesi. Bunun kumaşı ile fazla oynamayın.’ Onların bana söyledikleri şu oldu. ‘Biz bütün Hürriyet çalışanlarıyla beraber çalışacağız. Hiçbirisinin kumaşıyla uğraşmayacağız.’ Benden sonra Hürriyet’in daha büyük başarılara imza atmasından, iftihar ederim. Onların da başarılı olmasını diliyorum.“

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.