avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollandalı Türk vekil Kuzu ve Öztürk meclis’te grup kurdu

Hollanda’da, iktidar ortağı Sosyal-Demokrat İşçi Partisi’nden (PvdA) geçen hafta ihraç edilen Türk kökenli Hollanda milletvekilleri Selçuk Öztürk ve Tunahan Kuzu mecliste kendi ‘Kuzu/Öztürk Grubu’ adını verdikleri gruplarını kurdu.

Hollandalı Türk vekil Kuzu ve Öztürk meclis’te grup kurdu
A+
A-

“Kuzu/Öztürk Grubu” adı altında mecliste görev yapmaya devam edeceklerini belirten milletvekilleri, bu kapsamda siyasi bir hareket çalışması içerisinde olacaklarını açıkladılar. Toplumun tüm kesimlerinin sesini duyurmaya çalışacakları mesajı veren Kuzu ve Öztürk, başlatacakları siyasi hareketle ilgili önerilere açık olduklarını bildirdi.

Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, aynı partiden Başbakan Yardımcılığı yapan Lodewijk Asscher’in şeffaf olmadıklarını ileri sürdüğü bazı Türk kuruluşlarını ikinci kez araştırmaya tabi tutma isteğine karşı çıkmış, bu durum PvdA’da tartışmalara yol açmıştı.

Eylül’de olumlu çıkan ilk araştırmanın sonuçlarını yetersiz bulan Asscher, söz konusu kuruluşların şeffaf olmamalarının entegrasyonu olumsuz etkilediğini, bu yüzden yakın takibe alınmalarını da istemişti.

Kuzu ve Öztürk ise bu tutumun adı geçen kuruluşları ötekileştirebileceğini belirterek, Başbakan Yardımcısı’nın uyum politikalarını eleştirmişti. Bahsi geçen kuruluşların yasalar çerçevesinde faaliyet gösterdiğini belirten iki milletvekili ikinci bir araştırmanın güvensizliğe yol açacağını dile getirmişti. Parti yönetiminin, tutumlarını değiştirmelerini istediği Kuzu ve Öztürk’ün geri adım atmaması üzerine ihraç kararı aldığı bildirilmişti.

Avrupa Türk Gazetesi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.