avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollandalı ırkçı Wilders’in Türk demokrasisine düşman çıkışları ve FETÖ-ABD bağlantısı

Çıkışlarıyla gündem yaratan, Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel, Hollandalı ırkçı PVV’nin lideri Geert Wilders’in, FETÖ’nün gerçekleştirdiği kanlı “15 Temmuz’un başarısız olmasına üzüldüm” açıklamasını AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne değerlendirdi.

Hollandalı ırkçı Wilders’in Türk demokrasisine düşman çıkışları ve FETÖ-ABD bağlantısı

WİLDERS SEÇİM STARTINI VERDİ
Gazeteci Oğuzhan Kılıç‘ın sorularını yanıtlayan sosyal-antropolog Sefa Yürükel, Wilders’in FETÖ’ye sahip çıkan ırkçı sözlerinin kendisi için seçim kampanyasının startı olduğunu vurguladı.

ABD YANLISI WİLDERS’İN FETÖ’LE ORTAKLIĞI
Hollandalı ırkçı Geert Wilders’in FETÖ’ye sahip çıkan söylemlerinin ABD’ye yakınlığından kaynaklandığını aktaran Yürükel, “bu tip açıklamaların ABD yanlısı siyasi partilerin FETÖ ve darbe konusundaki düşüncelerinin yansıması olduğu”nun altını çizdi.

WİLDERS ABD YANLISI ELİTLERİN SÖZCÜSÜ
Yürükel şunları söyledi; “PVV lideri Geert Wilders’in kısa süre önceki parlamento görüşmelerindeki sözleri önümüzdeki 2017 mart seçimlerine dönük taktiksel bir konuşmadan öte, ABD’ye çok yakın bir parti olması, ABD’nin ve Avrupa’daki ABD yanlısı elit ve siyasi partilerin FETÖ ve darbe konusundaki fikirlerinin genel bir yansıması olarak görülmelidir.”

FANATİK ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI IRKÇILARIN TEMEL ÇIKIŞ NOKTASI OLDU
Yürükel, “Şu anda, sadece fanatik Erdoğan düşmanlığı ve Erdoğan üzerinden Türkiye’yi Ortadoğu ve AB dengeleri açısından da kendi lehlerine ortam kurma arayışları, onları bu tip saldırılara yöneltmekte” olduğunu aktardı.

TÜRKİYE DAHA SAĞLAM, YENİ BİR KONUMDA
“Türkiye’nin Avrasya’daki yerinin netleşmesi ve Türkiye-Rusya ve Türkiye-Ortadoğu ve Türkiye-Çin ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesi, Avrupa’daki AB’ci kanatların Türkiye’nin aldığı yeni bağımsız kararlar dolayısı ile Türkiye’ye karşı tutunduğu tavır, Hollanda siyasi partilerini, aynı zamanda Avrupa ve ABD’yi ne yapacaklarını bilemez hale getirmiştir.”

yurukel-kilic-wilders-feto

DENGELER TARTIŞILIYOR, TÜRKİYE’YE ALIŞAMIYORLAR
“Kısa süre önce Hollanda parlamentosunda sürekli birbiri ile çelişkili alınan karar ve söylemler kullanılması, Avrupa Birliği komisyon ve parlamentosundaki görüşmelerde verilen beyanatlar, Hollanda ve Avrupalıların Türkiye tarafından dikkate alınmaması endişesi, Hollanda başta olmak üzere Türkiye’yle ilgili şaşkın bir politikanın oluştuğunu göstermektedir. Her şey Türkiye’nin yeni dünya düzleminde Avrasya ve Atlantik kampında mı veya dengede mi yer alacağı düzleminde gelişmektedir.”

WİLDERS ABD’NİN MİKROFONUDUR
Yürükel, “Bu tür, Wilders benzeri çıkışlar taşlar yerine oturana kadar süreceğe benzemektedir. Esas neden Türkiye’nin kontrole alıp alınamaması meselesidir. Türkiye’nin bağımsız karar alma yönündeki adımları, Wilders gibi Amerikan yanlısı ve ırkçı liderlerin konuşmaları ve saldırgan çıkışları tamamen “keşke darbe olaydı da Erdoğan yıkılıp kendi kontrolümüzde bir Türkiye yada parçalanmış bir Türkiye oluşsaydı” isteğinden kaynaklanmaktadır. Wilders gibi liderlerin İslam düşmanlığı sadece taktikseldir.

Mart seçimlerinde oy hesabındadır. Esas olarak doğrudan Türkiye ile alakası yoktur. İkisini bir birine karıştırmamak gerekir. Olay sadece Türkiye’nin bağımsız ve kararlı tavır alması ile ve uluslararası ilişkilerini çok yönlü kurması ve dünya ölçeğinde ağırlık oluşturması ile ilgilidir. Wilders’in çıkışları esasen sadece burada ABD’ci partilerin mikrofonu görevini görmesidir.

Hollanda’yı bu tip partiler ABD’nin eyaleti yapmak istiyorlar. Amerikan politikalarının yörüngesinden çıkmıyorlar. ABD’da yağmur yağsa buradan şemsiyelerini açıyorlar. Bu kadar bağlılar.” dedi.

WİLDERS ATATÜRK’Ü İSTİSMAR ETMESİN
Yürükel, “Atatürk’ü ağzına alıp onu istismar eden Wilders’e şunu söylüyorum. Atatürk onun ağzına yakışmıyor. Atatürk’ü ağzına alacak en son adam bile değildir. Wilders emperyalizmin hizmetçisiyken, Büyük Atatürk ise anti-emperyalisttir. Büyük Atatürk, dünyadaki ulusların kurtuluş mücadelesinin doğal liderdir.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

fasist wilders ergun diler

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.