avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3411
EURO
35,0201
ALTIN
2.321,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollandalı Irkçı Wilders Youtube üzerinden İslam Peygamberine hakaret etti

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Wilders, televizyonda göstereceğini açıkladığı İslam karşıtı karikatürleri Youtube’dan servis etti. İslam düşmanı Wilders’in, Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında yayınladığı Peygamberimize hakaret içeren videoyu yayından kaldırmayan Youtube’a tepki yağıyor.

Hollandalı Irkçı Wilders Youtube üzerinden İslam Peygamberine hakaret etti
20.06.2015
A+
A-

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, bugün televizyonda göstereceğini açıkladığı İslam karşıtı karikatürleri Youtube’da yayınladı. Videoları kesinlikle kontrol etmeden girmediği bilinen Youtube’ın Müslümanların kutsal ayı Ramazan’da yüklenip yayınlaması tepki topluyor.

Müslümanlar için kutsal bir ay olan Ramazan’da Wilders’in yayınladığı videoların Youtube tarafından sansürlenmeden servis edilmesi skandal olarak yorumlanıyor.

24 Haziran’da canlı yayında gösterecek

İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi’nin (American Freedom Defense Initiative) daha önce Dallas kentinde düzenlediği “Hz. Muhammed” konulu karikatür yarışmasına katılan çalışmaları daha önce televizyonda göstereceğini açıklayan Wilders, karikatürleri içeren görüntüleri Youtube’da paylaştı.

Wilders’in kısa açıklamasıyla başlayan videoda İslam karşıtı karikatürlerin bir bölümüne yer verildi.

Söz konusu karikatürlerin kamu televizyonundaki partisine ait yayın diliminde neden gösterilmediği açıklanmazken Wilders, kendisine sabotaj yapıldığını öne sürdü.

Aşırı sağcı politikacı, daha sonra televizyon kanalı yöneticileriyle görüştüğünü ve söz konusu karikatürlerin 24 Haziran Çarşamba günü gösterileceğini açıkladı.

Daha önce Hollanda Meclisi’nde sergi açma isteği reddedilen Wilders’in, provokatif karikatürleri devlet kanalın partilere tahsis ettiği partisine ait  iki yayın diliminde göstermesi bekleniyor.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, televizyondaki yayından sonra özellikle Müslüman ülkelerdeki muhtemel tepkilere karşı dış temsilciliklerini uyarmıştı.

ABD’deki sergi olaylara yol açmıştı

ABD’nin Dallas kentinde geçen ay düzenlenen, Wilders’in de konuşmacı olarak katıldığı Müslümanları rencide eden karikatür yarışması olaylara yol açmış, serginin düzenlendiği salonun dışında çıkan silahlı çatışmada iki kişi hayatını kaybetmişti.

İslam ve Müslüman karşıtı görüşleriyle tanınan PVV lideri, daha önce İslam’a hakaret içerikli bir filme de imza atmıştı.

Wilders’in çektiği “Fitne” adlı 26 dakikalık film, televizyon kanallarının göstermeme kararı üzerine 2008’de internet üzerinden yayınlanmıştı.

Film, başta Müslüman ülkeler olmak üzere geniş bir coğrafyada sert tepkilere yol açmıştı. Tepkiler kapsamında bazı ülkelerde Hollanda’nın dış temsilciliklerine yönelik protestolar düzenlenmişti.

Avrupa Türk Gazetesi ©

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.