avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’dan Prof. Akgündüz’e Latif Tali öncülüğünde PKK linci

Aslen Ermeni olan fakat kendini Kürtlerin temsilcisi olarak takdim eden ırkçı terör örgütü PKK’nın Hollanda’daki uzantıları ‘demokratik hakları’ kullanmak adına yine korku saldı. PKK’lı ırkçılar bu sefer hedefe Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR) ve Rektörü Ahmed Akgündüz’ü koydu. İlginç olansa ırkçı-terörist grupların yaptıkları gösteride Türkiye ve Erdoğan’ın protesto ediliyor olmasıydı.

Hollanda’dan Prof. Akgündüz’e Latif Tali öncülüğünde PKK linci

“SU TESTİSİ SU YOLUNDA KIRILIR”
HABER MERKEZİ – Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Akgündüz, Diyarbakır’da 4 Ayaklı Minare’nin çatışmalarda zarar görmesini engellemek için basın açıklaması yaptıktan sonra ırkçı terör örgütü PKK militanları tarafından başından vurularak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için twitter’de “Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi öldürülmüş. Su testisi su yolunda kırılır” yorumunda bulunarak düşüncesini açıklamıştı.

FETÖ’DEN SONRA ŞİMDİ DE PKK
Prof. Akgündüz aranan terörist Fethullah Gülen’in elebaşı olduğu Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hollanda’daki medyası ‘Zaman Vandaag’ adlı tetikçi yayının başında bulunan Mehmet Cerit tarafından çokça defa hedefe konulduğu öğrenilmişti. Prof. Akgündüz, FETÖ’den sonra şimdi de de ırkçı terör örgütü PKK’nın hedefi oldu.

IRKÇI FED-KOM ÖRGÜTÜ DÜŞÜNCESİNİ AÇIKLAYAN PROF. AKGÜNDÜZ’Ü HEDEF YAPTI
Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmed Akgündüz’ü örgütlü olarak hedef haline getiren oluşumların başında ırkçı terör örgütü PKK’nın Hollanda’daki uzantısı olarak faaliyet gösteren ve Hollanda istihbarat örgütü AİVD tarafından gözetim altında olduğu bilinen, kısa adı ‘Fed-Kom’ olan Hollanda Kürt Federasyonu (Federatie Koerden in Nederland) bulunuyor.

FED-KOM’LU LATİF TALİ’NİN ŞOVU
Terör örgütü PKK’nın Hollanda’daki sivil uzantısı olan ırkçı Fed-Kom örgütü’nün mensubu olduğu Rijnmond Tv ve Elsevier dergisi tarafından ifade edilen ve aynı zamanda sosyal-demokrat işçi partisi’nden (PvdA) Rotterdam Belediyesi Overschie Semt Meclis (gebiedscommissie) üyesi olan Latif Tali’nin Hollanda basınında şov yaparak Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmed Akgündüz hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

KÜRT MİLLİYETÇİSİ TALİ RADYO’DA LİNÇ’İN SİNYALİNİ VERMİŞTİ
Salı akşamı Radio 1 kanalında yayımlanan, ‘1 Op Straat’ programında bir açıklama yapan Kürt milliyetçisi popülist politikacı Latif Tali, görüşleri nedeniyle Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmed Akgündüz’e ateş püskürerek profesörün hedefe konulacağının işaretini vermiş, ırkçı Fed-Kom örgütü başta olmak üzere kendilerine Kürt dernekleri diyen grupların Akgündüz hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek linç kampanyasının işaretini vermişti.

PKK’LILAR KÜÇÜK BİR GRUP OLARAK RESMEN ROTTERDAM’DA GÖSTERİ YAPTI!
Üniversiteden edinilen bilgiye göre; PKK’lı teröristler, bayrak, flama ve Öcalan posterleri ile Prof. Akgündüz’ü protesto etmek gayesiyle yaklaşık 30 kişilik bir gurup halinde 6 Aralık Cumartesi günü, Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR) binası önüne geldiler. PKK’lıların Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yoğun hakaretlerde bulunarak ona ve Türkiye hakkında “anarşist” ve “katil” diyerek bağırmaları dikkatlerden kaçmadı.

iur-pkk3 AvegKon PKK protesto IUR 5-12-2015

Irkçı terör örgütü PKK’nın bayrakları Rotterdam İslam Üniversitesi’nin (IUR) önünde dalgalanıyor. 5 Kasım 2015, kaynak: IUR (Resmin üzerine tıklayıp büyütün.)

iur-pkk1 PKK protesto IUR 5-12-2015

Ellerinde ırkçı terör örgütü PKK’nın bayraklarıyla Rotterdam İslam Üniversitesi’nin (IUR) önünde eylem yapan grup küçük ve etkisiz görünse de savundukları terör örgütü’nün binlerce masum kurbanı öldürdüğü bir gerçek. 5 Kasım 2015, kaynak: IUR (Resmin üzerine tıklayıp büyütün.)

iur-pkk2 Ortaparmak PKK protesto IUR 5-12-2015

Ellerinde ırkçı terör örgütü PKK’nın bayraklarıyla Rotterdam İslam Üniversitesi’nin (IUR) önünde eylem yapan küçük grupta PKK adına görevli olan ırkçının hakaret içerikli sloganlar eşliğinde orta-parmağını kaldırarak gerçekte PKK’lıların ne kadar ahlaksız olduğunu gösteriyor. 5 Kasım 2015, kaynak: IUR (Resmin üzerine tıklayıp büyütün.)

iur-pkk4

Ellerinde ırkçı terör örgütü PKK’nın bayraklarıyla Rotterdam İslam Üniversitesi’nin (IUR) önünde eylem yapan grup küçük ve etkisiz görünse de savundukları terör örgütü’nün binlerce masum kurbanı öldürdüğü bir gerçek. 5 Kasım 2015

iur-pkk5

Ellerinde ırkçı terör örgütü PKK’nın bayraklar ve örtülü ölüm tehditlerinin bulunduğu dövizlerle Rotterdam İslam Üniversitesi’nin (IUR) önünde eylem yapan grup küçük ve etkisiz görünse de savundukları terör örgütü’nün binlerce masum kurbanı öldürdüğü bir gerçek. 5 Kasım 2015 (Resmin üzerine tıklayıp büyütün.)

PKK’LILAR KAYIT ALTINA ALINDIĞINI ANLAYINCA KAÇTILAR!
Bu protestonun siyasi ve PKK menşeli olması dikkat çekti; terörist Abdullah Öcalan ve ırkçı terör örgütü PKK bayraklarının yer alması ve aynı karede orta parmağını gösteren bir görevli bulunması, toplanmanın demokratik gösteriden farklı olarak ‘gözdağı vermek’ amaçlı provokasyon olduğu ve grubun nasıl bir terörist grup olduğunun ispatı olduğunu göstermesi bakımından önemli olduğu değerlendirildi. Müslümanlar tarafından kayıt altına alındığını fark eden PKK’lı provokatör gurubun bir saat içinde dağılmak mecburiyetinde kaldığı gelen bilgiler arasında. Üniversite kaynakları gösterinin izinsiz yapıldığını belirterek, yasadışı gösteriye güvenlik güçlerinin göz yumduğu ve gösterinin taciz amaçlı olduğunu kaydettiler. Öte yandan ırkçı terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ya verdiği açık destekle bilinen Nurettin Altundal’ın da eylemde olduğu belirtildi.

HOLLANDA’DA KÜRTLÜK ADINA MÜSLÜMANLARA ve TÜRKLERE NEFRET KAMPANYASI YAPAN OLUŞUMLAR KİMLER?
Kendisini Hollanda toplumuna sözde ‘sosyal-demokrat’ olarak sunan PKK bağlantılı Kürt ırkçısı Latif Tali öncülüğünde yapılan ve adına ‘protesto’ denen sözde gösterinin Rotterdam İslam Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre şu radikal ve terörist gruplar tarafından yapıldığı ifade edildi; Kürdistan İşçi Partisi PKK, Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), Alevi Kültür Derneği Rotterdam, Hollanda Kürt Federasyonu (Fed-Kom), Koerdische Volks Stichting Rotterdam (Kürt Halk Vakfı Rotterdam), Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (Aveg-Kon) ve Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB).

LİNÇ KAMPANYASINDA GÖREVLİ PVDA’LI VE PKK’LI LATİF TALİ
Hollanda’daki Kürtleri ve Hollanda kamuoyunu çeşitli manipülasyonlarla kandırdıkları ifade edilen ırkçı Fed-Kom örgütü adına sosyal-demokrat işçi partili (PvdA) Latif Tali’nin öne çıkması ilginç karşılandı.

prof akgundz pkk linci

KÜRT IRKÇILARININ TÜRK PROFESÖRÜ LİNÇ KAMPANYASINA HOLLANDALI BAKANDAN TAM DESTEK!
Dağılmaktan olan tabanını toparlamayı amaçlayan PKK uzantısı ırkçı Fed-Kom örgütü Prof. Akgündüz’ün açıklamalarını kullanarak bunun üzerinden popülist yaklaşımını sürdürerek Hollanda’da kamuoyu yaratmak istediği belirtildi.

HOLLANDALI BAKANDAN KÜRT IRKÇILARINA DESTEK
Salı günü yapılan linç kampanyasını destekler mahiyette bir açıklama yapan sosyal-demokrat işçi partili (PvdA) Eğitim Bakanı Jet Bussemaker, “Akgündüz’ün nefret söylemlerine karşı ihbarda bulunan birileri olur umarım. Bulunduğum konumdan dolayı ben ihbarda bulunamıyorum.” ifadesini kullanmıştı. Bakanın bu açıklamasından sonra gelen suç duyuruları dikkat çekti.

PROF. AKGÜNDÜZ’Ü SUSTURMA ÇABASI ve KATLEDİLEN AKADEMİK ÖZGÜRLÜK
PKK lobisinin etkisi altında yine bu odakların yanlış tercüme ve yalan bilgileriyle hareket ettiği görülen ve parlamentonun çoğunluğunu oluşturan partilerin baskısı altında bulunan sosyal-demokrat işçi partili (PvdA) Eğitim Bakanı Bussemaker’ın yeni bir yasa üzerinde çalıştığı, Rotterdam İslam Üniversitesi’nin tüm teftiş sonuçlarından olumlu not aldığını belirttiği halde, ‘Akademik özgürlüğü’ yok sayarak Prof. Akgündüz’ü susturmak için ‘üniversite görevlilerinin toplumsal sorumluluk görevi’ adı verilen yasa üzerinde çalışacağının sözünü parlamentoda yapılan açık oturumda verdi. Söz konusu yasayla, kurumla ilgili bir mesele olmadığı halde ve örnekte olduğu gibi yönetici olan bir kişinin şahsi görüşleriyle nedeniyle, Rotterdam İslam Üniversitesi gibi kurumların yönetimine el atmayı kolaylaştırmanın amaçlandığını, akademik özgürlüğü kısıtlayan konjonktörel girişimlerde bulunulabileceği bir ortamın yaratılmasından bahs ediliyor. Konuyla ilgilenen çevrelerde, akademik özgürlük kavramının tartışmaya açılmasının bilimsel çalışmaların geleceği açısından sağlıklı sonuç vermeyeceği gelen bilgiler arasında.

ERMENİ IRKÇILARI DA LİNÇ KERVANINA KATILDI
Öte yandan kısa adı ‘FAON’ olan Ermeni ırkçısı Hollanda Ermeni Federasyonu’nun (Federatie Armeense Organisaties Nederland) da linç kampanyasına katıldı. FAON, sözde ‘Ermeni soykırımı’nı tanımadığını açıkça ifade eden ve daispora’daki Ermeni ırkçılarının soykırım tezinin bilimsel olmadığını her fırsatta teşhir eden Prof. Akgündüz hakkında ‘ırkçılık yaptığı’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunacağını De Telegraaf gazetesi yazmıştı.

KAMUOYUNDAN ve GAZETECİLERDEN TEPKİLER GECİKMEDİ
Bunlar olurken konu Türk toplumu ve gazeteciler arasında da değerlendirildi. Gazeteci Ebubekir Turgut, “Wilders istediği gibi konuşurken, Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz susturulmalı mı?” şeklinde görüşlerini beyan ederken, gazeteci Oğuzhan Kılıç, “En ufak bir görüş beyanında hemen Üniversite’nin önüne gelenleri görüyoruz. Bu gidişle Üniversite’nin önünü toplanma yeri ve siyaset meydanı yapıp, Türkler ve Türkiye hakkında en ufak gelişme olduğunda orada toplandıkları ve daha da toplanacakları görülüyor. Bunların şüphesiz hedefe koydukları mefhum düşünce özgürlüğüdür ve Türkiye’dir.” diye konuştu. Adını vermek istemeyen Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı Rotterdam Gültepe Camii müdavimi olan bir vatandaş ise, gösterinin anarşist bir eylem olduğunu ve resmen terör propagandası yapıldığını ifade ederek şunları belirtti, “Biz zan ettik ki terör örgütü propagandası Hollanda’da yasaktır. Ancak görüyoruz ki PKK paçavralarıyla rahatlıkla bir bilim ve ilim kurumu kentin ortasında hedef alınabiliyor. İnsanlarımız duyarlıdır, kimse merak etmesin. Terör örgütü yandaşlarını kınıyorum, olaya müdahale etmeyen yetkilileri de kınıyorum. Çünkü bu örgüt tehlikeli. Allah korusun kötü şeyler olabilirdi. İyi ki olmadı.” şeklinde konuştu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.