avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Türk’ü İbrahim Görmez’e anlamlı ödül

Hollandalı Türk İbrahim Görmez’e ödül.

Hollanda Türk’ü İbrahim Görmez’e anlamlı ödül
A+
A-

2003 yılından bu yana yaşlılık haklarının savunuculuğunu yapan bir sivil toplum örgütü olan TÜRYAK Yaşlılık Konseyi Derneği tarafından meslek hayatlarındaki üstün başarıları, sosyal konulardaki duyarlılıkları, toplumun takdir ve sevgisini kazanmış örnek kişilikleri ve yaşama olan bağlılıkları dikkate alınarak her yıl Örnek Kıdemli Vatandaş seçimi yapılmakta ve bu çerçevede toplumumuzda yaşlılara ilişkin farkındalığı ve nesiller arası dayanışmayı arttırmak amacıyla ödül törenleri düzenlenmektedir.

TÜRYAK 2016 Örnek Kıdemli Vatandaş Ödül Töreni 1 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Mövenpick Levent Oteli’nde gerçekleştirilecektir. Örnek Kıdemli Vatandaşlar yurt içinden 29 Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşu tarafından seçilmiştir. Yurtdışından 14 ülkeden katılım sağlayacak Örnek Kıdemli Vatandaşlarımız ise T.C. Dışişleri Bakanlığı ile eşgüdüm halinde Almanya, ABD, Avusturya, Avustralya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada ve Norveç’ten seçilmiştir. Seçilen Örnek Kıdemli Vatandaşlarımız TÜRYAK Ödül Töreni’nde ödüllerini alacaklardır.

Edinilen bilgiye göre TÜRYAK 2016 Örnek Kıdemli Vatandaş Ödülü’nün İbrahim Görmez’e verildiği öğrenildi.

mtib-almelo-1975-ibrahim-gormez

MTİB kongresi 1975, ortada sakallı İbrahim Görmez.

İbrahim Görmez Kimdir?

1939 yılında İzmir’de doğan ve küçük yaşlarda yetim kalan Görmez, babasının Aşık Veysel gibi 6 yaşında iken gözlerini kaybettiği aile GÖRMEZ soyadını alır.

Baba Görmez’in 7 çocuğundan biri olana İbrahim Görmez, Türkiye’de yaşanan 1960 darbesinin ardından yaşadığı zorluklar dolayısı ile 1964 yılında geldi.

İki sene çalışıp dönmek için geldiği Hollanda’da 50 yıl 5 ay evli kaldığı Hollanda asıllı eşi Reyhan hanımla tanışıp evlenerek Hollanda’da gömülmek üzere kaldığını söylüyor.

Hollanda’da kalıcı olduklarının bilincine 1969 yılında vardığını belirten Görmez, sosyal ve kültürel faaliyetlere yine 1969 yılında Amsterdam Oosterpark Caddesinde Bozkurtlar adı altında açtıkları dernekle başladı.

İlk geldiği yıllarda sadece Cuma günleri Amsterdam’da bir kilisede Cuma namazları kıldıklarını ifade eden Görmez, su anda 146 caminin bağlı olduğu Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonunu 1979 yılında kurarak 10 yıl başkanlığını yaptı.

Hollanda Diyanet Vakfı kurucularından olan Görmez, 1986 yılında dünyada bir ilke imza atarak Hollanda İslam Radyo ve Televizyonu olarak yayın hakkının alınması ile 20 kişilik bir ekiple çalıştı.

İOT’nin de (Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu) kurucuları arasında olan Görmez, 50 yıl 5 ay evli kaldığı, evlendikten sonra Müslüman olan ve Reyhan adını alan eşinden 3 çocuğu bulunuyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.