avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5161
EURO
34,8074
ALTIN
2.475,62
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Türk Kadınları Derneği’nden seçime yönelik ‘Siyaset Meydanında Kadınlar’ programı

Hollanda Türk Kadınları Derneği’nin seçimlere yönelik faaliyeti Utrecht’te gerçekleşecek.

Hollanda Türk Kadınları Derneği’nden seçime yönelik ‘Siyaset Meydanında Kadınlar’ programı
A+
A-

Kısa süre önce kurularak ses getiren Hollanda Türk Kadınları Derneği (HTKD), Hollanda’da 15 Mart 2017’de gerçekleşecek genel seçimlere yönelik program yapacak.

Dernek Başkanı Sibel Şaki’yaptığı açıklamada, dernek olarak Türk kadınlarını Hollanda’daki yaşama daha fazla katarak Türk kadınlarının bu noktada başarı grafiğini yükseltmeyi hedef olarak koyduklarını belirtti.

“Farklı sektörlerde çalışan ve farklı birikimlere sahip, toplumda rol model olmuş kadınlarından oluşan bir beyin takımı oluşturarak, diğer kadınlara farklı alanlarda rehberlik ve öncülük eden bir platform oluşturmayı” misyon edindiğini ifade eden Hollanda Türk Kadınları Derneği, kadınların aile yaşamlarının yanı sıra sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel hayatta katılımcı, aktif ve üretken bireyler olmalarını sağlamak ve toplumdaki konumlarını güçlendirmeye yönelik faaliyet yapmak için yola çıktı.

“Hollanda Türk Kadınları Derneği olarak, kadınlar konusunda Hollanda’nın en önde gelen derneği olmak ve üye sayısınında her yıl yüzlerle arttırmak hedefindeyiz” vizyonuna sahip olduklarını ifade eden Şaki, en kısa zamanda Avrupa’ya açılarak yeni şubeler kurmayı hedeflediklerini paylaştı.

19 Şubat 2017 Pazar günü, saat: 13.00-16.00 arası, Teunisbloemlaan 48 Utrecht adresinde bulunan De Weide Wereld’te yapılacak ‘Siyaset Meydanında Kadınlar’ faaliyetine DENK, PvdA, SP, YeşilSol, CDA, VDD ve D66 partilerinden milletvekili adayları katılarak, vatandaşların sorularına yanıtlar verecekler.

Dernek adına çağrıda bulunan Başkan Sibel Şaki, tüm vatandaşları ve özellikle de kadınları faaliyete davet ettiklerini duyurdu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.