avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Türk Kadınlar Derneği’nin konferansında gündem girişimcilik

Hollanda Türk Kadınlar Derneği (HTKD) tarafından Hollanda’nın Dordrecht şehrinde Van der Valk otelinde düzenlediği konferans başarıyla geçti.

Hollanda Türk Kadınlar Derneği’nin konferansında gündem girişimcilik

Kurulumasının üzerinden henüz bir yıl kadar bir sürenin geçmesine rağmen, 700 kadını dernek çatısı altına alan ve geçen süre içinde yaptıkları organizasyonlarla 20/30 yıllık erkek egemen dernekleri gölgede bırakan HTKD, davetlilerin tebrik ve takdir dolu sözleri ile ödüllendirildi.

Sunuculuğunu Deniz Sezer ve Tarık Saki’nin yaptığı konferansta ünlü işadamlarından Turgut Torunoğulları, Yavuz Selim Yüksel, iş kadını Berna Gözbaşı İlter ve T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız birer konuşma yaptılar.

Başkan Sibel Şaki’nin konuşması
HTKD Başkanı Sibel Saki’nin davetlilere hoş geldiniz konuşması ve başkanı olduğu HTKD hakkında verdiği bilgilerin ardından Turgut Torunoğulları, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu EdelStaal Group olarak maddi, şahsi teşviki ve manevi desteği ile kurulan HTKD konferansının ilk konuşmacısı konuşmacısı oldu.

Turgut Torunoğulları yıllardır kadınlarla çalıştığını, kadınlardaki başarıya, azime bizzat şahit olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, Avrupa’daki Türk kadınlarının her alanda büyük başarılara imza atmalarına rağmen bir çatı altında toplanamayışlarının eksikliğini Hollanda Türk Kadınlar Derneği’nin (HTKD) giderdiğini, söyledi.

En başarılı siyasetçileri, iş adamlarını, liderleri, bilim adamlarını kadınların doğurduğunu ifade eden Torunoğulları, kadınlara imkan verildiğinde, destek olunduğunda erkeklerin yüz yılda yakaladıkları başarıyı 5-10 yılda yakalayacaklarını söyledi.

DEİK ve DTİK olarak, Avrupalı Türklerin yıllardır bekledikleri yasaların çıkmasında verdikleri çabaları ve çıkan yasaları tek tek (askerlik parası, pasaport harçları, vize, boşanma davalarının tanınması, Avrupalı Türklerin araçlarının Türkiye’de kalış sürelerinin 2 yıla çıkması vb gibi ) sıralayan Torunoğulları, en önemli sorunlardan geriye gümrüklerden geçiş ve ülkeler arasında diplomaların denkliği olduğunu belirtti. “HTKD’ne desteğimiz sürecek” diyen Torunoğuları, bu zamana kadar yapmış oldukları hayırlı işlerin, bundan sonra yapacaklarının teminatı olduğunu belirtti.

Yavuz Selim Yüksel’in konuşması

Daha sonra dünyanın 19 ülkesinde petrol, havacılık, inşaat başta olmak üzere değişik sektörlerde iş yapan Yavuz Selim Yüksel hayatından kesitlerle başarının sırrını anlattı, HTKD’ni tebrik etti. Konuşmasını kendine has üslubu ile sürdüren Yavuz Selim Yüksel anlattığı anekdotları, anıları ile zaman zaman davetlileri gülme krizine soktu. Aslen Erzurumlu olan Yavuz Selim Yüksel, ağa çocuğu olmasına rağmen portakalı ilk kez 9 yaşında gördüğünü o zamana kadar adını bile bilmediğini söyledi. Daha sonra Amerikan kolejine yazılıp, oradaki çocuklar gibi olmak için verdiği mücadeleyi mizahi bir dille anlattıktan sonra, başarıdaki en büyük sırlardan birsinin de insanın olduğu gibi, kendi gibi doğal, örf adet ve ananelerine bağlı, geldiği yeri, geçmişini unutmamakta olduğunu vurguladı.

“Kadına destek, değil fırsat verilsin”

Başladığı işini bu gün Türkiye dışında 100 ülkeye taşıyan Türkiye’nin yatak sektöründeki rakipsiz ismin başında bulunan iş kadını Berna Gözbaşı İlter, Hollanda’ya gelirken bu kadar kadını bir arada göreceğini tahmin etmediğini söyledi. Başarı öyküsü ilgi ile dinlenen Berna Gözbaşı İlter, başarılı olmanın sırlarını verdi. Kadınların başarılı olmalarında erkeklerin desteği ile birlikte fırsat verilmesinin, fırsat verilen kadınların ne kadar başarılı olabildiğinin örneklerinin sayısının bilinenden de çok olduğunu söyleyen Berna Gözbaşı İlter, bir kadın olarak HTKD’ne ve destek verenlere başkan Sibel Saki ve Turgut Torunoğulları nezdinde teşekkür etti.

İş, siyaset, sanat dünyasından bir çok tanıdık simaya ev sahipliği yapan konferansta T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız’ında teşekkür ve tebrik konuşmasından sonra HTKD tarafından konuşmacılara bire teşekkür plaketi verildi.

Davetlilerin biribirleri ile tanışma ve birlikte iş imlkanlarının doğmasına vesile olan resepsiyonda kadınlar Yavuz Selim Yüksel ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdiler.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Fotoğraflar Mehmet Köse

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.